Αιχμή του δόρατος του Ισραήλ ο… Σερφ

Αιχμή του δόρατος του Ισραήλ ο… Σερφ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά» και ο Σβι Σερφ, που μπορεί να έχει οικονομικές διαφορές με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Κώστα Αλεξόπουλο, δεν παύει να είναι πολύ γνώριμος στο ελληνικό πρωτάθλημα και προσφωνεί, σχεδόν τους πάντες, με τα μικρά ονόματά τους και να «χάνει» ακόμα και χρήματα από την Εθνική Ελλάδας για το στοίχημα που είχε βάλει μ’ έναν άλλο συμπατριώτη του για το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Σλοβενία. Ολα αυτά καλά και ωραία, μέχρι σήμερα το βράδυ, στις 9.30 και το τζάμπολ του αγώνα Ελλάδας – Ισραήλ. Με ή χωρίς… οδοντογλυφίδα στο στόμα, ο «Σβίκα», που ξέρει «απ’ έξω και ανακατωτά» την ελληνική ομάδα και κάθε παίκτη ξεχωριστά, θα διεκδικήσει με τους Ισραηλινούς παίκτες του την πρόκριση στην οκτάδα του «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», μέχρι… τελικής πτώσεως. Στο ενεργητικό του, ως προπονητής της Εθνικής Ισραήλ για 3η φορά στην καριέρα του, μετρά 9 νίκες και η οδυνηρότερη ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας, πριν από 12 χρόνια, με τους 36 πόντους του Γκόρντον. O Σερφ γνωρίζει την ελληνική ψυχολογία, το ταμπεραμέντο και τη μεθοδικότητα της δουλειάς του Γιαννάκη και χρίζει ως φαβορί την Ελλάδα για τη νίκη-πρόκριση στην οκτάδα.

Το πρόσωπό του έλαμπε από χαρά για την πορεία του Ισραήλ από τον προκριματικό γύρο του «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», μέχρι τη διεκδίκηση της εισόδου στις οκτώ καλύτερες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης.

«Η δεύτερη μπασκετική υπηκοότητά μου είναι ελληνική. Πριν από το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Σλοβενία είπα ότι η ομάδα σας είναι φαβορί για το «χρυσό» μετάλλιο και στοιχημάτισα εκατό ευρώ για το αποτέλεσμα του αγώνα. Τα έχασα και θα τα ζητήσω από τον κ. Αλεξόπουλο!» είπε με χιούμορ ο Ισραηλινός τεχνικός και συνέχισε: «Σεβόμαστε την ελληνική ομάδα που είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών και διαθέτει παίκτες που αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Θα κάνουμε, όμως, τα πάντα για να νικήσουμε. Ερχόμαστε από «σκληρά» παιχνίδια τους δύο τελευταίους μήνες και μπορεί να είμαστε κουρασμένοι, αλλά δικαιωθήκαμε για τη μέχρι τώρα πορεία μας. Νικήσαμε τους Ισπανούς ύστερα από 11 χρόνια και είμαστε σε καλή φόρμα, παρά την κούραση».

Ο Σερφ χαρακτήρισε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο τον καλύτερο Ευρωπαίο σέντερ και ήταν ο προπονητής που απέκτησε η Ντιναμό Μόσχας, ενώ μίλησε και για τον Ντρορ Χάτζαζ που θα παίξει στην AEK και βοήθησε πολύ την Εθνική Ισραήλ στους αγώνες του 4ου ομίλου: «O Χάτζαζ είναι ειδικός παίκτης. Δεν ήταν καν στην Εθνική ομάδα πριν από ένα χρόνο. Τον κάλεσα, δουλεύει καλά και έχει προοδεύσει επιθετικά. Τον παρότρυνα να συμφωνήσει με την AEK».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή