Αλλαγές από ΣΕΓΑΣ στους προπονητές

Αλλαγές από ΣΕΓΑΣ στους προπονητές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατώτερα των προσδοκιών» χαρακτήρισε χθες τ’ αποτελέσματα του στίβου κατά το 2005 ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής. Είπε ότι το πολυπρόσωπο σχήμα στην επιτροπή υψηλού αθλητισμού (ΕΠΥΑ) δεν λειτούργησε όσο καλά επιθυμούσε η Ομοσπονδία και ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αφού δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, που ήταν τεχνικός σύμβουλος της ΕΠΥΑ και υπεύθυνος του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού Αθήνας. Προσδιόρισε, δε, τους στόχους του 2006, που θα είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο κλειστού, το Ευρωπαϊκό κύπελλο που θα διεξαχθεί στο «Καυταντζόγλειο» και το Παγκόσμιο κύπελλο, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Το νέο προπονητικό σχήμα θα περιλαμβάνει ξανά τον Κώστα Σπανίδη ως τεχνικό διευθυντή, ενώ ο Λάμπρος Παπακώστας, από υπεύθυνος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, θ’ αναλάβει τη θέση του συντονιστή υψηλού αθλητισμού. O Αστέριος Τσιφτσόγλου θα παραμείνει διευθυντής στο Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος προανήγγειλε συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία και γνωστούς γιατρούς, ώστε να αποφεύγονται, κατά το δυνατόν, οι μεταβάσεις στο εξωτερικό. Προανήγγειλε τη μείωση των ομοσπονδιακών προπονητών. Στους μεγάλους αθλητές θα δίνεται, πέραν των οδοιπορικών, και ένα ποσό ετησίως, σε τρεις δόσεις, για τα πάσης φύσεως έξοδά τους, αν αποφασίσουν να μη συνεργαστούν με τον ομοσπονδιακό, που θα προτείνει ο υψηλός αθλητισμός. Τόνισε, δε, ότι θα υπάρξει πρόγραμμα στήριξης των νέων αθλητών. Τέλος, χαρακτήρισε θετική την εισαγωγή της ειδικής βαθμολογίας που ισχύει από το 2005 για την είσοδο των αθλητών στον σχεδιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή