Αναταράξεις από τις δηλώσεις του Ριβάλντο

Αναταράξεις από τις δηλώσεις του Ριβάλντο

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ριβάλντο χτύπησε τα τύμπανα του πολέμου στρέφοντας τα βέλη του κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μόλις είχε ολοκληρωθεί το ντέρμπι με την AEK στο Ολυμπιακό Στάδιο. O Βραζιλιάνος σταρ του Ολυμπιακού εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ελληνοσέρβου τεχνικού, λέγοντας χαρακτηριστικά, με διερμηνέα του τον Καστίγιο, πως αν η ομάδα συνέχιζε να παίζει με τον ίδιο τρόπο, τότε θα τερμάτιζε στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

Ενα χρόνο μετά, βάζει φωτιά στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, με τις δηλώσεις του μετά το φινάλε του αγώνα με την Καλλιθέα. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την απογοητευτική του εμφάνιση στο «Ελ Πάσο», επιτέθηκε κατά του Τροντ Σόλιντ, υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής του τον χρησιμοποιεί σε λάθος θέση, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Δηλώσεις που αμέσως απασχόλησαν όλους όσοι ασχολούνται με τον Ολυμπιακό: διοίκηση και κόσμο. Κάτι που εισέπραξε ο Ριβάλντο, ο οποίος επιχείρησε με μια διευκρινιστική γραπτή δήλωσή του να ξεκαθαρίσει ότι δεν επιτέθηκε στον Τροντ Σόλιντ, αλλά έκανε αυτοκριτική. Οποιος θέλει, τον πιστεύει…

Γεγονός είναι ότι η στάση του Ριβάλντο έχει ενοχλήσει αρκετά στελέχη του Ολυμπιακού. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, Γιώργος Γλου, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βραζιλιάνο σταρ, χαρακτήρισε ως άτυχη στιγμή και λάθος κίνηση την απόφαση του Ριβάλντο να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τη θέση όπου αγωνίζεται και κατ’ επέκταση να δημιουργήσει ένα αρνητικό θέμα στους Πειραιώτες. Με χθεσινές του δηλώσεις στην «EPA Σπορ», ο Γιώργος Γλου υπογράμμισε: «Ηταν μια άτυχη στιγμή. Ωστόσο, δεν πρέπει να δίνεται τόση βαρύτητα σε τέτοια περιστατικά. Κακώς βγήκε ο Ριβάλντο και είπε αυτά που είπε, αφού χαμένος βγαίνει μόνο ο Ολυμπιακός. Ομως, γνωρίζω καλά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Σόλιντ. Σίγουρα οι μεγάλοι παίκτες έχουν αυτή τη συμπεριφορά, όταν βλέπουν ότι δεν έχουν καλή απόδοση. Ομως ο Ριβάλντο είναι επαγγελματίας και αν χρειαστεί θα καθίσει και στον πάγκο». Σχολιάζοντας την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, ο κ. Γλου τόνισε: «Σίγουρα τέτοιες εμφανίσεις δεν δικαιολογούνται. Δεν μπορούμε όμως να κρίνουμε από ένα αποτέλεσμα. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει καλή χρονιά και θα παίξει καλό ποδόσφαιρο.  Πρέπει να περιμένουμε. O Σόλιντ δεν θα κριθεί μόνο από ένα αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Τροντ Σόλιντ δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει το χατίρι του Βραζιλιάνου και να αλλάξει το σύστημα της ομάδας προκειμένου να παίζει ο Ριβάλντο εκεί όπου επιθυμεί. Αισιοδοξεί, πάντως, ότι ο Βραζιλιάνος θα κατορθώσει να προσαρμοστεί στο νέο σύστημα της ομάδας και θα αποδώσει στο μέλλον σύμφωνα με τις μεγάλες του δυνατότητες. Βέβαια, το ερώτημα που αιωρείται σχετίζεται με τη στάση που θα κρατήσει ο Ριβάλντο σε περίπτωση που ο Τροντ Σόλιντ αποφασίσει να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας.

– H βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ενημέρωσε χθες την ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι ο Ερβιν Λέμενς βρίσκεται στην προεπιλογή της αποστολής της Εθνικής Βελγίου, για τα παιχνίδια με την Ισπανία (8/10) και τη Λιθουανία (12/10).

Φιλικά για τους αναπληρωματικούς

Ιδιαίτερα μεγάλο σε αριθμό είναι το δυναμικό του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να γίνεται μάχη για την εξασφάλιση μιας θέσης στην αποστολή της ομάδας για τα επίσημα παιχνίδια. Για παράδειγμα, για τον αγώνα με την Καλλιθέα ο Σόλιντ είχε πάρει στο ξενοδοχείο την παραμονή της συνάντησης στο Ελ Πάσο – είκοσι ποδοσφαιριστές. Στην Καλλιθέα, άφησε εκτός 18άδας τον Μπουλούτ και τον Ταραλίδη. O τελευταίος προερχόταν από μία εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Προκειμένου να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους όσοι δεν αγωνίζονται, ο Νορβηγός αποφάσισε να διεξάγονται κάθε εβδομάδα, φιλικά παιχνίδια στου Ρέντη. Ετσι, την Κυριακή (6 μ.μ.) οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή