Απογοητευτικός ο ΠΑΟ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν μη τι άλλο, το πρωτάθλημά μας αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον. Οχι, ασφαλώς, για την ποιότητά του, αλλά για το χαμηλό επίπεδο των επιδόσεων των ομάδων εκείνων, οι οποίες αποκαλούνται «μεγάλες». O Ολυμπιακός χρειάσθηκε ένα (ακόμη) αυτογκόλ για να ανοίξει το σκορ, αλλά και δυο πάσες του διαιτητή(!) στον Τζόρτζεβιτς για να επικρατήσει (0-3) της Καλλιθέας. Ασύνδετος, χωρίς φλόγα, κομμένος στα δυο και με τον Ριβάλντο να επανακάμπτει ως… προπονητής με υποδείξεις για το πού πρέπει να παίζει, ο πρωταθλητής έδειξε πως το 1-3 από τους Νορβηγούς δεν ήταν τυχαίο. H AEK δεν κατόρθωσε να κερδίσει το Αιγάλεω στο OAKA. Πέτυχε, όμως, να πάρει (1-1) την ισοπαλία. Χρειάσθηκε να προηγηθούν οι «μπλε» για να αφυπνισθούν οι «κίτρινοι». Στα αξιοπερίεργα η αποχώρηση στο 17΄ των «originalistas», σε ένδειξη αποδοκιμασίας του προέδρου, του οποίου, όμως, δεν «ιδρώνει το αυτί»…

Πρόβλημα

Ο Παναθηναϊκός (εδώ είναι που σηκώνει πολλή κουβέντα) έχει σημειώσει στους τρεις πρώτους αγώνες ένα μόνο γκολ και αυτό με πέναλτι! Εμεινε στο 0-0 στη Λειβαδιά, απογοητεύοντας με την απόδοσή του. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς μόνιμο σχήμα, χωρίς ηγέτη, χωρίς άκρα και -απ’ ότι φαίνεται σύντομα- χωρίς προπονητή. Δεν είναι δυνατόν ποδοσφαιριστές διεθνείς, με εμπειρίες και γνώση να μην μπορούν να δώσουν μια σωστή μπαλιά. Στη Λειβαδιά, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν, κατά μέσο όρο, δεκατρείς μπαλιές για να φθάσει έξω από την περιοχή των αντιπάλων, οι οποίοι… απλώς περίμεναν την ομάδα του Μαλεζάνι για να της πάρουν τη μπάλα! Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα ενδότερα της Παιανίας. Βλέπουμε, όμως, ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός είναι (μέχρι τώρα) ο χειρότερος των τελευταίων δέκα ετών. Στην ομάδα δεν υπάρχει «κορμός». Υπάρχουν παίκτες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και η θύελλα είναι πολύ κοντά. Ας πει η διοίκηση ότι «η ομάδα δεν διεκδικεί τίποτε» και ας κάνουν το χόμπι τους οι διοικούντες. Αν δεν το πουν, όμως, θα εισπράξουν σύντομα τα επίχειρα της αλαζονείας τους.

Η Ξάνθη κέρδισε εύκολα και απλά (2-0) τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Μέχρι στιγμής, η μεθοδική και υγιής ακριτική ΠΑΕ, αποτελεί την ευχάριστη πλευρά του πρωταθλήματος. Το ίδιο και ο Ατρόμητος, που με τη μηχανή της Χαλκηδόνας στο «σασί» του συνέτριψε (4-0) τον ΟΦΗ, που εφέτος δύσκολα θα αποφύγει την περιπέτεια. H ομάδα του Παράσχου δεν άφησε περιθώρια αναπνοής στους Κρητικούς και συνεχίζει αήττητη.

Πανιώνιος και Ιωνικός έπαιξαν ανοιχτά με άμυνες από τσιγαρόχαρτο και το τελικό 3-3 ικανοποίησε τους λίγους θεατές. Τρία γκολ ο ασθενής Πανιώνιος, σε μια άμυνα που δεν μπόρεσε να λυγίσει ο Παναθηναϊκός! Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν εφέτος (κυρίως ο Πανιώνιος) μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Στα Λιόσια, οι γλάροι της χωματερής ήταν περισσότερο θορυβώδεις και εμφανείς από τους 160(!) φιλάθλους που πήγαν το Σάββατο να δουν τη συνάντηση Ακράτητου-Λάρισας, που δεν είχε (0-0) νικητή. Χωρίς ήττα μέχρι στιγμής η ΑΕΛ, υποδέχεται την Κυριακή την AEK και δείχνει αποφασισμένη να μας απασχολήσει εντόνως.

Το πρόγραμμα κλείνει με τη συνάντηση Ηρακλή-ΠΑΟΚ (σε άλλη στήλη το αποτέλεσμα) που αποτελεί «ντέρμπι». Τρεις αγωνιστικές, λοιπόν και μόνο ο Ολυμπιακός έχει το «τρία στα τρία», αλλά οι οπαδοί του φώναζαν «παίξτε μπάλα»! Ανυπόμονοι, δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τον τελικό του Champions League το 2007!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή