Πισω απο τις Καμερες

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κριτική των παλαιών

Είναι πάντα καλοδεχούμενη η άποψη παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, ακόμα και όταν ξεχειλίζει από πίκρα τις φορές που τα πράγματα δεν πάνε καλά για τις ομάδες τους, όπως τώρα στον Παναθηναϊκό. Εξίσου σαφές είναι ότι έχοντας ιδρώσει τη φανέλα των ομάδων τους, έχουν ένα παραπάνω λόγο απ’ όλους τους υπόλοιπους για να κάνουν κριτική. H άποψη και η κριτική όμως έχουν κάποια όρια, τα οποία καλό είναι να μην τα ξεπερνάνε, ειδικά όταν αναφέρονται σε «συναδέλφους» τους, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Οποιος έχει ακούσει, για παράδειγμα, τον Βασίλη Κωνσταντίνου να μιλάει τόσο απαξιωτικά για τους Μπίσκαν, Κονσεϊσάο σε σχέση με τους «παικταράδες» της δικής του εποχής, δεν μπορεί παρά να ρωτήσει τον κ. Κωνσταντίνου πόσες φορές (με εξαίρεση τη χρονιά του Γουέμπλεϊ) χάρηκε πρόκριση στην επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πόσα πρωταθλήματα πανηγύρισε ο ίδιος. Οταν έχεις μία πρόκριση επί της… Φλοριάνα Μάλτας από το 1972 μέχρι το 1983 και μόλις 5 πρωταθλήματα από το 1965 μέχρι το 1983 (ένα μόλις στα εννιά χρόνια που αγωνίστηκε ως βασικός ο ίδιος), είναι μάλλον αφελές να βγάζεις περίπου άχρηστους δύο παίκτες που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν πολύ αξιόλογη καριέρα, πριν καν κλείσουν δύο μήνες στη νέα τους ομάδα.

Οχι τόσο… φως

Το διαβάσαμε την Κυριακή και το αποδώσαμε σε τυπογραφικό λάθος. «Περίπου 27 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά, που ο Λεβαδειακός πανηγύρισε νίκη εις βάρος του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της A΄ Εθνικής». Σύμφωνα με τα γραφόμενα, δηλαδή, το 1978. Ελα, όμως, που ήταν το 1988. Αρα, 17 χρόνια. Αλλά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι… τυπογραφικό λάθος. Τη Δευτέρα, ο ίδιος συντάκτης έγραφε: «Βαθμό μετά 25 χρόνια. Για πρώτη φορά, μετά την περίοδο 1990-91, ο Λεβαδειακός πανηγυρίζει για βαθμό που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό». Και στη συνέχεια: «Πάντως, από την τελευταία νίκη του Λεβαδειακού έχουν περάσει περίπου 27 χρόνια». Ενα από τα δύο πρέπει, λοιπόν, να συμβαίνει. Ή βρισκόμαστε στο έτος 2015 ή ο συγκεκριμένος «στατιστικολόγος» πρέπει να πάει στην B΄ τάξη του δημοτικού, ώστε να μάθει πρόσθεση και αφαίρεση. Γιατί αν συνεχίσει να μας… φωτίζει έτσι, στο τέλος θα μας στραβώσει.

Οι μεγάλοι μιλούν

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε θεατές στο σίριαλ Σόλιντ – Ριβάλντο, που γιγαντώθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου για τη θέση που αγωνίζεται, αλλά και το σύστημα της ομάδος. Και, μάλιστα, έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια της χώρας, αποσπώντας περισσότερες αρνητικές κριτικές για τη στάση του ποδοσφαιριστή. Χθες, ο Μίχαελ Σουμάχερ, προειδοποίησε τους οπαδούς της Ferrari, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, ότι τους περιμένει μεγαλύτερη μιζέρια μέχρι το τέλος σεζόν και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την απότομη, δραματική βελτίωση της ομάδας. Δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης των αθλητών και των δηλώσεών τους. Απλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως οι μεγάλοι σταρ δεν διστάζουν να λένε, χωρίς φόβο και πάθος, την άποψή τους. Ασχετα εάν αρέσει ή δεν αρέσει.

Κάτι θυμίζει…

Το ενδιαφέρον της Παλμέιρας για τον Ριβάλντο διέρρευσε, όλως τυχαίως, ενώ καλά καλά δεν είχε στεγνώσει το μελάνι από τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου για τον Τροντ Σόλιντ και τη θέση που τον χρησιμοποιεί. Το μεταγραφικό… φλερτ μάς θυμίζει το ενδιαφέρον που έδειχναν βραζιλιάνικες ομάδες για τον Ζιοβάνι, όποτε ο «μάγος» είχε προβλήματα με τον Ολυμπιακό…

Θα δείξει

Επιμένουμε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι διατεθειμένη να στηρίξει με κάθε κόστος τον Τροντ Σόλιντ. Αν δεν παρεκκλίνει απ’ την πορεία της, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» θα αποδείξει εμπράκτως πως άλλαξε νοοτροπία και αυτό θα είναι προς όφελος της ομάδας.

Ο Σιλά, η Καλλιθέα και το… ψήσιμο

Επί μήνες ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να εντάξει τον Σιλά στην ομάδα του. Είτε με μεταγραφή είτε να αποδείξει πως ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη είναι ελεύθερος και μπορεί να πάει σε όποια ομάδα επιθυμεί ο ίδιος. Τελικά ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος με απόφαση της FIFA. Ελα όμως που δεν πήγε στην Παιανία αλλά… κατηφόρισε προς την Καλλιθέα.

Και μη νομίσετε πως δεν του άρεσε ο καθαρός αέρας και προτίμησε το καυσαέριο της πόλης. Απλούστατα, επειδή έμεινε πίσω από προετοιμασία και δεν έπαιξε καθόλου όλο αυτό το διάστημα, έπρεπε να πάει σε μία ομάδα να «ψηθεί». Και μη ρωτήσετε γιατί δεν πήγε στον Ιωνικό, ας πούμε. Εκεί πάνε για να «ψηθούν» αυτοί που δεν χωρούν στον Ολυμπιακό. Και καλά και ο ΟΦΗ;

Γιατί δεν έμεινε στην Κρήτη που ήξερε και την περιοχή; E, μην προκαλέσει λίγες ημέρες μετά την απόφαση της επιτροπής του κ. Παπαλάκη. Κατά τα άλλα ο κ. Σαλευρής εκδίδει ανακοινώσεις και καταγγέλλει τη διαιτησία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό… Και όλοι του συμπαραστέκονται στον αγώνα του κατά του κατεστημένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή