Στα προημιτελικά Κροατία και Γερμανία

Στα προημιτελικά Κροατία και Γερμανία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τέλος εποχής» για την Εθνική Ιταλίας που έμεινε εκτός της πρώτης οκτάδας του 34ου «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», ύστερα από το χάλκινο μετάλλιο της Στοκχόλμης στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας;

Οι «ατζούρι» που έδειξαν ότι είχαν αρκετά προβλήματα για τον καταρτισμό της Εθνικής τους ομάδας, από το τουρνουά «Ακρόπολις», γνώρισαν την ήττα από τους Κροάτες με 74-66 και αποχαιρέτησαν πρόωρα την Σερβία, όπως συνέβη και πριν από 4 χρόνια στο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» της Τουρκίας και πάλι με «θύτες» τους Κροάτες.

Τα 18 περισσότερα ριμπάουντ που κέρδισαν οι Κροάτες (40 έναντι 22), ήταν η ειδοποιός διαφορά των νικητών από τους ηττημένους, οι οποίοι πέτυχαν 16 κλεψίματα της μπάλας, αλλά δεν τα αξιοποίησαν και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Κροατία δημιούργησε διαφορά 10 πόντων στο σκορ, δεν μπόρεσαν να την καλύψουν.

Ο Μάριο Κασούν και ο Νικόλα Βούιτσιτς «τράβηξαν» το σκορ για την Κροατία, ενώ οι Ιταλοί σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσίασαν το 2003 και το 2004, «προδόθηκαν» από τους περιφερειακούς παίκτες τους, καθώς ο Μπαζίλε υστέρησε και η προσθήκη του Καλάμπρια δεν έγινε αισθητή στην βελτίωση της απόδοσης της Ιταλίας. Στον προημιτελικό, η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κασούν 20, Πόποβιτς 12 (2), Βούιτσιτς 16 (1), Πρκάτσιν 4, Γκίριτσεκ 7, Πλάνινιτς 6, Μάμιτς 6 (1), Μπάγκαριτς 3.

ΙΤΑΛΙΑ: Καλάμπρια 14 (2), Μπαζίλε 9 (3), Γκαλάντα 9 (1), Σοράνια 2, Μαρκονάτο 2, Ποτσέκο 14, Ριγκέτι, Μαντσινέλι, Μπουλέρι 2, Μορντέντε, Κιάτσιγκ 14, Τζίλι.

Διά χειρός Νοβίτσκι

Το μεγαλείο του Ντιρκ Νοβίτσκι «ξεδιπλώθηκε» την κατάλληλη στιγμή για την Εθνική Γερμανίας και ο σταρ των Ντάλας Μάβερικς, πετυχαίνοντας 33 πόντους και κερδίζοντας 10 ριμπάουντ, οδήγησε τα «πάντσερ» στη νίκη-πρόκριση, σε βάρος των Τούρκων (66-57).

O Νοβίτσκι «πήρε το όπλο» του στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ η Τουρκία είχε το προβάδισμα με 27-34, πέτυχε 16 πόντους και ανέτρεψε την εξέλιξη του αγώνα. Οι Τούρκοι δεν βρήκαν το «αντίδοτο» του Νοβίτσκι, παρά τα εναλλακτικά μαρκαρίσματα, από τον προπονητή τους, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

Στον προημιτελικό, οι Γερμανοί θα παίξουν με τους Σλοβένους.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ντεμιρέλ 7 (1), Γκάρετ, Γκριν, Πέσιτς 4, Βούχερερ, Ρόλερ 9 (3), Νικαγκμπάτσε 2, Σούλτσε, Αριγκμπάμπου 1, Φέμερλινγκ 4, Νοβίτσκι 33 (3τριπ. – 10ρ.), Μάρας 6.

TOYPKIA: Οκούρ 2, Τουντσερί, Τούρκογλου 10, Ερντογάν 11 (3), Τουρκσάν 5 (1), Πεκέρ 16, Κούρτογλου 11, Αρσλάν 2, Ακιόλ, Γκονλουμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή