Αναβρασμός στην πάλη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμονές των παγκόσμιων πρωταθλημάτων πάλης και η κατάσταση στην ελληνική ομοσπονδία (ΕΟΦΠ) παραμένει τεταμένη. Αφορμή είναι η οικονομική δυσπραγία, αιτία η επιθυμία μελών της διοίκησης ν’ ανατρέψουν τον πρόεδρο, Θόδωρο Συνοδινό, τον οποίο σε κάθε ευκαιρία αμφισβητούν και τον κατηγορούν πως δεν είναι αρεστός στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, γι’ αυτό η ΕΟΦΠ δεν έχει πάρει τα χρήματά της. Στην προσπάθειά τους δε, να πετύχουν τον σκοπό τους, ξεσηκώνουν και τους αθλητές, στους οποίους οφείλονται χρήματα. Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι αθλητές να παρεκτρέπονται, όπως συνέβη με τους Αμιράν Καρντάνοφ και Αφταντίλ Ξανθόπουλο, που προ ημερών πήγαν, μαζί με άλλους πρωταθλητές, στο μαγαζί του κ. Συνοδινού και τον απείλησαν. Ανάλογη συμπεριφορά είχαν και στο κατάστημα του ταμία, Θόδωρου Παπαδόπουλου. Κατόπιν αυτού, η διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα, κατά τη προχθεσινή συνεδρίασή της, να τους παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή, όπου θ’ απολογηθούν κατηγορούμενοι γι’ ανάρμοστη συμπεριφορά. O κ. Παπαδόπουλος υπέβαλε προφορικά παραίτηση, που δεν έγινε αποδεκτή.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση, κάποιοι σύμβουλοι πρότειναν να παραιτηθεί η διοίκηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή η πολιτεία δεν δίνει τα χρήματα που οφείλει στην Ομοσπονδία. H πρόταση του προέδρου, όμως -και η οποία, τελικά, υπερίσχυσε- ήταν να ζητήσουν συνάντηση με τον υφυπουργό για να συζητήσουν το πρόβλημα και μετά, ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης να δουν τι θα κάνουν.

Η διοίκηση αποφάσισε ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Βουδαπέστη, 26/9-2/10) θα πάρουν μέρος, σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής επιτροπής, εννέα αθλητές και πέντε αθλήτριες. Είναι οι:

Ελληνορωμαϊκή: Αρτιόμ Κιουρεγκιάν (55 κ.), Κώστας Αρκουδέας (66 κ.), Ντάντε Χαρεμπασβίλι (84 κ.), Γιώργος Κουτσιούμπας (96 κ.), Ξενοφών Κουτσιούμπας (120 κ.).

Ελευθέρα: Απόστολος Τασκούδης (66 κ.), Θεοδόσης Παυλίδης (74 κ.), Λάζαρος Λοϊζίδης (84 κ.), Στάθης Τοπαλίδης (120 κ.).

Γυναίκες: Φανή Ψαθά (48 κ.), Ευαγγελία Χρυσή (59 κ.), Αγόρω Παπαβασιλείου (63 κ.), Βούλα Ζυγούρη (67 κ.), Μαρία – Λουίζα Βρυώνη (72 κ.).

Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ενδέχεται να πάνε κι άλλοι αθλητές, με έξοδα των σωματείων τους. Γι’ αυτό η ΕΟΦΠ στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, αναφέρει: «H αποστολή ενδέχεται να συμπληρωθεί και να προστεθούν σε αυτή κάποιοι αθλητές σε κατηγορίες που έχουν παραμείνει κενές». Υποψήφιοι είναι ο Βαλέριος Κογκουασβίλι (60 κ.) στην ελευθέρα, ο Γιώργος Παναγιώτου (74) στην ελληνορωμαϊκή και τρεις γυναίκες για δύο θέσεις. H Σοφία Πουμπουρίδου στα 55 κ. και οι Μυρσίνη Κολώνη και Κατερίνα Πουμπουρίδου στα 51 κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή