Επιστροφή Δέλλα και λίμπερο στην AEK

Επιστροφή Δέλλα και λίμπερο στην AEK

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Τραϊανού Δέλλα από την AEK δημιουργεί νέα δεδομένα στην ομάδα. O «κολοσσός» εμφανίζεται ανυπόμονος να φορέσει ύστερα από τέσσερα, περίπου, χρόνια τα κιτρινόμαυρα, κάτι που οριοθετείται σε τρεις εβδομάδες, όταν και θ’ αποθεραπευτεί τελείως από τον τραυματισμό του.

Η παρουσία του 29χρονου διεθνούς αναμένεται να τροποποιήσει τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος. O Πορτογάλος τεχνικός θα υποχρεωθεί να παρατάξει την ομάδα με λίμπερο, κάτι που έπραξε στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Ζενίτ, στην Αγία Πετρούπολη, αλλά και στα τελευταία λεπτά του ματς με το Αιγάλεω.

Στο OAKA, μάλιστα, έδειξε πως το σύστημα 3-5-2 έδωσε περισσότερο πλουραλισμό στην AEK, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει, αλλά και να δημιουργήσει αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Οι ρόλοι δεν αναμένεται ν’ αλλάξουν σημαντικά. O Δέλλας θα βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τους Τσιρίλο και Αλεξόπουλο, ενώ ο Λυμπερόπουλος θα γίνει δεύτερος επιθετικός, παρτενέρ του Βενγλίνσκι. Στην περίπτωση που ο Σάντος δεν θελήσει να τροποποιήσει τα πλάνα του και επιμείνει στο 4-3-3 τότε, στην περίπτωση που βάλει τον Δέλλα στην ενδεκάδα, θα πρέπει να αφήσει εκτός έναν από τους Τσιρίλο, Αλεξόπουλο. Κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο, καθώς και οι δύο έχουν δείξει, μέχρι στιγμής, πολύ καλά δείγματα γραφής.

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση στα τεκταινόμενα της ομάδας έκανε χθες ο Στέλιος Μανωλάς, μιλώντας στην εκπομπή «Φουλ επίθεση» της EPA Σπορ. Χαρακτήρισε λανθασμένη την κίνηση του Ντέμη Νικολαΐδη, να παραδώσει στην αστυνομία μέλη της Original. «Θεωρώ λάθος την κίνηση του Ντέμη να καταδώσει τα παιδιά της Original. Εχασαν ακόμη και τη δουλειά τους. H Original δεν πρέπει να ταυτίζεται με παίκτες. Εχω μιλήσει δυο – τρεις φορές με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο και του επισήμανα το πρόβλημα. Οταν, όμως, η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, όλα τα άλλα περνάνε απαρατήρητα από τους φιλάθλους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πρόβλημα και στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών, λέγοντας: «Παίζει ρόλο η ποιότητα των παικτών. Αν πούμε ότι στην AEK καλύτεροι παίκτες είναι οι Κατσουράνης και Λυμπερόπουλος, από εκεί και πέρα οι άλλοι παίκτες είναι απλώς καλοί. Δεν διαφέρουν από τους παίκτες του Αιγάλεω. Οπότε το αποτέλεσμα, η ισοπαλία, δεν είναι αποτυχία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή