Ξέσπασε «εμφύλιος» στη Σερβία

Ξέσπασε «εμφύλιος» στη Σερβία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O χαρακτηρισμός «αποδιοπομπαίοι τράγοι» και η λέξη «καταστροφή» ίσως και να ωχριούν για να αποτυπώσουν την απογοήτευση, την αγανάκτηση και τον θυμό που διακατέχει κάθε Σέρβο φίλαθλο για τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας των «πλάβι» από την πρώτη οκτάδα του 34ου Ευρωμπάσκετ. Το «χαστούκι» από τους Γάλλους προκάλεσε μεγάλη κρίση στους κύκλους της ομάδας και της ομοσπονδίας, ενώ χρειάστηκε η αστυνομική προστασία για να αποχωρήσει η αποστολή από το στάδιο του Νόβι Σαντ και να επιστρέψει στο Βελιγράδι. Οι μεγάλοι «αστέρες» του σερβικού μπάσκετ, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, Σάσα Ντανίλοβιτς, Βλάντε Ντίβατς και Ζόραν Σάβιτς, δεν πίστευαν ότι η κληρονομιά των χρυσών μεταλλίων από τα Ευρωμπάσκετ, τα παγκόσμια πρωταθλήματα και οι διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έγινε αποδεκτή από τον Μίλισιτς, τον Κρίστιτς, τον Γιάριτς, τον Ραντμάνοβιτς, που κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια στο NBA, λόγω καλών πωλήσεων των ονομάτων τους, αλλά όχι και της αξίας τους…

Τρίτη αποτυχία

Το σύστημα εξαγωγής παικτών στο NBA απέτυχε παταγωδώς. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη «τραγωδία» που βιώνει η εθνική ομάδα, μετά την 6η θέση της Στοκχόλμης και της 11ης θέσης στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. H πίκρα των Σέρβων παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν οι μισητοί «εχθροί» τους, οι Κροάτες, φιγουράρουν στην οκτάδα…

Ο Ομπράντοβιτς έριξε τις μεγαλύτερες ευθύνες στους παίκτες, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν παραιτείται άμεσα (αν και θα το πράξει) και εξεμάνη: «Γιατί δεν με ρωτάτε, γιατί δεν μένω να προπονήσω αυτούς τους παικταράδες;» ήταν  η απάντηση.

Η οργή του Τύπου ήταν καταφανής σ’ όλα τα πρωτοσέλιδα. «Μας ντροπιάσατε» γράφει η «Μπλιτς» και φιλοξενεί δηλώσεις του Ομπράντοβιτς, αλλά και την απόφαση του Μποντίρογκα να σταματήσει από την Εθνική.

«Φταίνε οι παίκτες. Μεγάλοι παίκτες, αλλά μικροί άνθρωποι. Εκαναν πάρτι μέχρι τις έξι το πρωί, είχαν κακές σχέσεις μεταξύ τους». H πρώτη σελίδα της «Εκίπα» είναι μαύρη και αναφέρει ειρωνικά: «Καλωσήρθατε στη χώρα του μπάσκετ. Ομπράντοβιτς: «Δεν θέλω να κοουτσάρω παίκτες που δεν έχουν αρχ…».

Η Σερβία αποκλείστηκε και από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή