Στο «ψυγείο» της Ουντινέζε ο Ιακίντα

Στο «ψυγείο» της Ουντινέζε ο Ιακίντα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδείχτηκε σε ήρωα της συνάντησης με τον Παναθηναϊκό για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ξαφνικά βρέθηκε στη λίστα με τους ανεπιθύμητους ο Βιντσέντζο Ιακίντα της Ουντινέζε. O πληθωρικός επιθετικός της ιταλικής ομάδας είχε διαλύσει την περασμένη εβδομάδα την άμυνα των «πράσινων» πετυχαίνοντας τρία γκολ, αλλά μόλις αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του βρέθηκε εκτός ομάδας!

Ο Ιακίντα δεν ήταν χθες στην αποστολή της ομάδας για το δύσκολο ματς πρωταθλήματος με τη Γιουβέντους κι όλα δείχνουν ότι θα είναι εκτός αποστολής και στην επόμενη υποχρέωση της Ουντινέζε για το Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

«Αν ο Ιακίντα δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αυτό σημαίνει ότι οι προοπτικές του δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική της ομάδας», δήλωσε ο γενικός μάνατζερ της Ουντινέζε, Πιέτρο Λεονάρντι, και συνέχισε: «Εχει προβάλει μερικές απαιτήσει που είναι ανεπίτρεπτες. Από την πλευρά μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θέλει να σπάσει το συμβόλαιό του και να πάρει μεταγραφή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σεβαστούμε το υπάρχον συμβόλαιο. O παίκτης θα πληρώνεται κανονικά εφόσον προπονείται κανονικά».

Η ισχύουσα συμφωνία του Ιακίντα με την Ουντινέζε ισχύει μέχρι το 2007, αλλά το περίεργο είναι ότι ήδη στην καλοκαιρινή περίοδο ο Ιακίντα είχε προτάσεις στα χέρια του και προτίμησε να μην αφήσει την ομάδα του. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ότι έμεινε στην Ουντινέζε επειδή θα είχε την ευκαιρία να παίζει ως βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενισχύοντας έτσι πιθανότατα τη θέση του στην εθνική ομάδα από τη στιγμή που ο Μαρτσέλο Λίπι ξεκίνησε να του δείχνει εμπιστοσύνη.

Πλατινί: Μπορεί η Λιόν

Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιόν, φαίνεται ότι έχει κλέψει για τα καλά την καρδιά ενός από τους ποδοσφαιρικούς θρύλους της χώρας. O Μισέλ Πλατινί μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τη χρίσει υποψήφια για το τρόπαιο: «Γιατί όχι; Σίγουρα έχει τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Αν θα το καταφέρει, είναι άλλο ζήτημα. Δείχνει πάντως ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο και ότι είναι πλήρης κι έμπειρη όσο ποτέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή