ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ

Εναρξη σε γαλήνια νερά

Σε… ήρεμα νερά θ’ αρχίσει, στις 12 Νοεμβρίου, το πρωτάθλημα πόλο της A1 ανδρών, αφού η 1η αγωνιστική δεν περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι κορυφής. Ελπίδα όλων, όμως, είναι και όλη η διοργάνωση να κυλήσει σε «ήρεμα νερά», χωρίς επεισόδια, διότι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, «φωτιά στα μπατζάκια όποιου σωματείου παρεκτραπεί, αφού οι ποινές εφέτος είναι αυστηρότερες. Εως και πέντε αγωνιστικές τιμωρία της έδρας και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ». Τα ντέρμπι θα γίνουν ως εξής: 5η αγωνιστική: Εθνικός – Πανιώνιος, 6η: Πανιώνιος – Ολυμπιακός, 8η: Εθνικός – Ολυμπιακός. Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας: Γλυφάδα – Πάτρα, Πανιώνιος – Βόλος, Χίος – ΠΑΟΚ, Εθνικός – AO Π. Φαλήρου – Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη, Χανιά – Νηρέας. Οι αγώνες της A΄ φάσης του κυπέλλου (19/11) είναι: Ξάνθη – Ηρακλής, Κέρκυρα – ΠΑΟΚ, ΟΦΗ – Ποσειδών Ιλισίων, Νηρέας – ΠΑΟ, Ρέθυμνο – Βόλος, Χαλκίδα – Αρης Θεσσ., ΑΟΠΦ – Ιωνικός Νικαίας. O Θρίαμβος Πατρών περνάει στον β΄ γύρο χωρίς αγώνα.

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Ευθύνη του δήμου

«Ο εξοπλισμός που παραχωρήθηκε στο προπονητήριο του μπάντμιντον του δήμου Χολαργού, είναι περιουσία της τοπικής κοινωνίας και είναι αυτονόητο ότι η χρήση, η συντήρηση και η προστασία του είναι ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέχρι και σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης (ΓΓΟΑ) δεν είχε καμία γνώση για τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η ομοσπονδία του μπάντμιντον στη διεξαγωγή του Helexpo Θεσσαλονίκη World Grand Prix». Αυτό τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ΓΓΟΑ, με την οποία απαντάει στην προχθεσινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας του αθλήματος, όπου αναφερόταν ότι η ΓΓΟΑ παραχώρησε στον δήμο Χολαργού εξοπλισμό μπάντμιντον, μεγάλο μέρος του οποίου κατεστράφη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Νέα απώλεια ο Πανελλήνιος

Μια ανάσα από την έκπληξη βρέθηκαν χθες τα Βριλήσια στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι νεοφώτιστοι πήραν το βαθμό της ισοπαλίας από τον Πανελλήνιο (28-28), ενώ θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει τον αγώνα, αφού βρίσκονταν με τέσσερα τέρματα μπροστά (28-24), δύο λεπτά πριν από το τέλος. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής το Κιλκίς, στην έδρα του, νίκησε τον Φίλιππο Βέροιας με 26-25. Δεύτερη νίκη σημείωσε η AEK, αυτή τη φορά επί του Διομήδη στο Αργος με 28-24. Ευκολα ο BAO επεβλήθη του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 31-22 και η ΧΑΝΘ του Γ.Σ. Κορωπίου με 36-28. O Αθηναϊκός επικράτησε με 30-21 του Ιωνικού, στη N. Φιλαδέλφεια, ενώ ο ΑΣΕ Δούκα νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 32-28.

ΣΤΙΒΟΣ ΕΦΗΒΩΝ

Μετέχουν οι κορυφαίοι

Ο κορυφαίος έφηβος επικοντιστής του κόσμου (5,75 μ.) Κώστας Φιλιππίδης και οι «μεταλλιούχοι» από το εφετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπόδια), Μιχάλης Μερτζανίδης (μήκος), Γιάννης Σμαλιός και Μαρία Ζέρβα (ακοντισμός), θα είναι οι επικεφαλής της εθνικής ομάδας εφήβων – νεανίδων, η οποία το Σαββατοκύριακο θα μετάσχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Κατερίνη. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 9ος ημιμαραθώνιος «Ακτιος δρόμος». H εκκίνηση θα δοθεί στις 16.30 από το Ακτιο, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ηρώο της Βόνιτσας. Θα τρέξουν πολλοί γνωστοί Ελληνες (Ζάραγκας, Χαραμής, Αμπατζίδου, Πρωτόπαππα, Γαζέα κ.ά.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή