ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΒΔΟΜΑΔΑ για μπάσκετ. Από τη μία η Εθνική μας, που προχωράει στο Ευρωμπάσκετ και από την άλλη η απόφαση του Γιάννη Φιλίππου να εγκαταλείψει την AEK. Και τα δύο γεγονότα είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον του αθλήματος.

Η ΕΘΝΙΚΗ μασ αντιμέτωπη σήμερα της Ρωσίας θα προσπαθήσει να περάσει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, για το 2005. Αν το κατορθώσει τότε θα μπορεί κάποιος να μιλήσει για επιτυχία και για το ότι, η πάλαι ποτέ «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων φιλάθλων, έπειτα από πολλά χρόνια, ξαναβρίσκει τη χαμένη της ταυτότητα.

ΔΙΟΤΙ η πρόκρισή της στην οκτάδα, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Για τον απλούστατο λόγο πως στην Γηραιά Ηπειρο οι ομάδες που ασχολούνται σοβαρά με το άθλημα δεν ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό. Οπότε… Πόσο μάλλον τώρα, που η Γαλλία απέκλεισε τη Σερβία/Μαυροβούνιο και τα φαβορί για μετάλλιο μειώθηκαν κατά ένα.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ για την ομάδα του Γιαννάκη ο δρόμος προς διάκριση αρχίζει σήμερα. Εως την Τρίτη το βράδυ, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισραήλ έπαιζε απλά για να… φτάσει στον αποψινό αγώνα και να επιβεβαιώσει την ανάκαμψη του ελληνικού μπάσκετ με την πρόκρισή της στους ημιτελικούς.

ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ της AEK είχε επιχειρήσει και ο Γιάννης Φιλίππου. Την πέτυχε. Είχε βγάλει την ομάδα από την ανυποληψία και πέτυχε να σπάσει το κατεστημένο των «αιωνίων».

ΟΜΩΣ όταν κατάλαβε πως στην Ελλάδα η δημιουργία ομάδων σε επαγγελματική βάση, χωρίς τα αφεντικά να βάζουν μονίμως το χέρι στην τσέπη, είναι ουτοπία, αποχώρησε. Και είναι κρίμα. Διότι ο Γιάννης Φιλίππου δεν πήγε να βγάλει λεφτά από το μπάσκετ. Αντιθέτως έβαλε. Ομως δεν τον στήριξαν οι οργανωμένοι.

ΑΥΤΟΙ που δέχθηκαν να βοηθήσουν, πέρσι τον Ντέμη και το όραμά του, γύρισαν την πλάτη στον πρόεδρο της KAE, όταν τους μίλησε για υπομονή και μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης. Αδειο ήταν, ακόμα και σε αγώνες της Ευρωλίγκα το Γαλάτσι.

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΥ θέλησε να έχει η ομάδα οπαδούς που θα χαίρονται το άθλημα. Οικογένειες που θα πηγαίνουν στο γήπεδο για να περάσουν ένα ευχάριστο βράδυ και όχι να κλείνουν τα αυτιά των παιδιών τους, για να μην ακούνε τις βωμολοχίες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα για την AEK, χωρίς Φιλίππου, είναι κρίσιμη για το μέλλον της. Οπως ακριβώς θα είναι και για την Εθνική μας αν, ο μη γένοιτο, ηττηθεί απόψε από τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή