«Κλοιός» Ντ’ Αντόνι στον Διαμαντίδη

«Κλοιός» Ντ’ Αντόνι στον Διαμαντίδη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… αυτιά του κορυφαίου προπονητή του NBA για την περυσινή περίοδο, του Μάικ Ντ’ Αντόνι, έχει φτάσει η φήμη του Δημήτρη Διαμαντίδη και ο τεχνικός των Φοίνιξ Σανς, έστω και αν έκανε λίγο… χιούμορ, μίλησε για τον Ελληνα πλέι μέικερ που «φουντώνει» τη φημολογία για την αγωνιστική αξία του.

«Ακούω ότι η Ελλάδα έχει έναν πολύ καλό πόιντ γκαρντ και ανυπομονώ να τον δω να παίζει. Χρειαζόμαστε έναν πλέι μέικερ και δεν μου αρέσει ο Στιβ Νας πια». O Διαμαντίδης είναι ένας από τους παίκτες που βρίσκονται μόνιμα πλέον στο στόχαστρο των ομάδων της άλλης άκρης του Ατλαντικού και δεν χρειάζεται καμία εξήγηση για τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Να… ωριμάσει

Το πότε και αν θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο «πράσινος» γκαρντ στο NBA δεν μπορεί, προς το παρόν να συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά αυτή η εκδοχή δεν στεναχωρεί καθόλου τον Ντ’ Αντόνι, ο οποίος πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να ωριμάζουν στην Ευρώπη, πριν διαβούν τον Ατλαντικό: «Δεν είναι καλό να έρχονται οι παίκτες πολύ νέοι στο NBA. Βέβαια εξαρτάται από την κάθε περίπτωση και για το ποια ηλικία μιλάμε. Θεωρώ ότι το ευρωπαϊκό σύστημα μπάσκετ και οι λίγκες που υπάρχουν δίνουν μία εξαιρετική ευκαιρία στους νέους παίκτες να μάθουν το άθλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι στις ΗΠΑ είναι αυτοί που πάνε εκεί σε σχετικά μεγάλες ηλικίες και όχι οι πιο νέοι. Ελπίζω ότι ο νέος κανονισμός που υπάρχει στο ντραφτ και ο οποίος θέτει όριο ηλικίας τα 20 χρόνια, θα βοηθήσει γενικότερα και αρκετοί παίκτες θα το σκεφτούν περισσότερο μέχρι να δοκιμάσουν να παίξουν στο NBA».

O Αμερικανός προπονητής που έπαιξε μπάσκετ στην Ιταλία, στην δεκαετία του ΄80, είναι προσκεκλημένος του συλλόγου προπονητών Σερβίας και Μαυροβουνίου, και πριν διδάξει στο σεμινάριο που έχει οργανωθεί στην «Χάλα Σούμιτσε», μίλησε στους δημοσιογράφους, χωρίς, όμως, και ο ίδιος να μπορεί να πει ποιος τελικά θα πάρει το χρυσό σε αυτή την διοργάνωση: «Νομίζω και εγώ ότι αυτό είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, παίκτες υψηλού επιπέδου σε όλο τον κόσμο, επομένως πλέον σε διοργανώσεις, όπως τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι Ολυμπιακοί αγώνες οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε».

Στο σεμινάριο παραβρέθηκε και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς που δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την αποτυχία της Εθνικής Σερβίας, ενώ το όνομα του διαδόχου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στα παρασκήνια του «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ».

Να σημειωθεί ότι ο «Ζοτς», αν και πρόεδρος του συλλόγου των Σέρβων προπονητών, δεν έδωσε το παρόν στο σεμινάριο για ευνόητους λόγους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή