Παπαλουκάς: Σήμερα εγώ, αύριο κάποιος άλλος

Παπαλουκάς: Σήμερα εγώ, αύριο κάποιος άλλος

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συρτάκι» στο κέντρο του γηπέδου «Μπεογκράντσκα», χαμός στα αποδυτήρια από τις αγκαλιές και τα φιλιά και οι ελληνικοί πανηγυρισμοί των διεθνών παικτών, του Γιαννάκη και όλων των Ελλήνων που βρίσκονται στο Βελιγράδι, δεν είχαν σταματημό για την πρόκριση της εθνικής ομάδας στα ημιτελικά του 34ου Ευρωμπάσκετ. O Θοδωρής Παπαλουκάς «πνίγηκε» στις αγκαλιές όποιου έβρισκε μπροστά του και ο κορυφαίος της Εθνικής προτίμησε να μιλήσει για την ομαδική επιτυχία της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, παρά για την εξαιρετική απόδοσή του: «Συγχαρητήρια σε όλους. Παίξαμε φοβερή άμυνα σήμερα. Δεν έχει σημασία το τι έγινε στο τέλος. Δεν έχει σημασία το ότι ήμουν εγώ καλός. Ετσι είναι ο αθλητισμός. Σήμερα ήμουν εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο «Ρώσος» της Εθνικής και συνέχισε: «Δείξαμε καρδιά στην άμυνα. Το είχαμε ανάγκη για τους εαυτούς μας, για τον κόσμο, για όλους. Οταν κερδίζει η ομάδα, όποιος και να παίξει καλά, όλοι χαιρόμαστε. Να ξεκουραστούμε τώρα και το Σάββατο μας περιμένει ένα δύσκολο ματς. Τα παιδιά της Ρωσίας είναι η οικογένειά μου. Τρία χρόνια στη Ρωσία τους βλέπω κάθε μέρα, ξέρω πώς αντιδρούν και αυτό με βοήθησε».

Θέμα ψυχολογίας

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, το κακό ξεκίνημα της Εθνικής στο πρώτο δεκάλεπτο δεν τον τρόμαξε και ο Ελληνας προπονητής που επανέφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, τόνισε την υπομονή και το καθαρό μυαλό που είχαν οι διεθνείς, ακόμα κι όταν έπαιζαν ανορθόδοξα στην επίθεση: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία και περίμενα ότι θα έρθει η στιγμή να δείξουν τα παιδιά και την καρδιά και το ταλέντο που διαθέτουν. Ηταν θέμα ψυχολογίας να μην τα παρατήσουμε, όταν πετύχαμε 6 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Συνεχίζουμε και φυσικά ονειρευόμαστε και θέλουμε να πάμε ψηλότερα, χωρίς προτίμηση για τη Γαλλία ή τη Λιθουανία».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδωσε αρνητική απάντηση για το αν η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής του: «Δεν είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που φοράμε αυτή τη φανέλα. Εχουμε έναν ημιτελικό μπροστά μας και πρέπει να τον κερδίσουμε, γιατί το ότι είμαστε στους τέσσερις δεν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Νιώθω τέλεια, νιώθω Ελληνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή