Πισω απο τις Καμερες

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H λύση είναι απλή

Μια ζωή θα το γράφουμε: το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί με ποινές κεκλεισμένων των θυρών. Οταν η Πολιτεία αποφασίσει να συλλάβει τους ταραξίες των γηπέδων και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, τότε οι αλήτες που αλωνίζουν χρόνια τώρα στα ελληνικά γήπεδα, διώχνοντας τις οικογένειες, θα πάψουν να απολαμβάνουν… καθεστώς ασυλίας. Και θα προσέχουν πια πολύ τη συμπεριφορά τους.

Μόνο ο Δήμος

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όπως και κάθε προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ό,τι συμβαίνει στα εσωτερικά της ομάδας και ξέρει να δίνει εγκαίρως τη βαθμολογία… προόδου σε κάθε παίκτη του. Οταν, την επομένη του αγώνα με το Ισραήλ, ρωτήθηκε για ποιον παίκτη πιστεύει ότι δεν έχει βρεθεί ο «κώδικας επικοινωνίας» με την υπόλοιπη ομάδα και δείχνει ότι είναι ακόμα «εκτός κλίματος», δεν δίστασε να τον κατονομάσει. «O Ντικούδης δεν έχει βρει τον ρυθμό του, αλλά τον περιμένουμε». Ελπίζουμε ότι τον βρήκε στον αγώνα με τη Ρωσία (σ.σ. Το κείμενο γράφηκε πριν από το παιχνίδι).

Περιμένει

Ο Ολυμπιακός δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα διεθνή ποδοσφαιριστή του οποίου η ποδοσφαιρική αξία είναι αναμφισβήτητη. Φυσικά και αναφερόμαστε στην περίπτωση του Αγγελου Μπασινά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος απ’ τον Παναθηναϊκό. Ομως, ακόμη δεν έχουν κινηθεί οι «ερυθρόλευκοι» προς την κατεύθυνση του εξαιρετικού αμυντικού μέσου. Και στην παρούσα φάση είναι αμφίβολο αν θα το πράξουν…

Για δεξί χαφ

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει στην αγορά του εξωτερικού έναν δεξί χαφ. Μάλιστα, αν έχουν χωρίσει οι δρόμοι των Πειραιωτών με τον Ριβάλντο, τότε θα είναι πιο εύκολο για τη διοίκηση να ικανοποιήσει την επιθυμία του Τροντ Σόλιντ.

Στο «ψυγείο»

Ο Βιτσέντζο Ιακουίντα, ο άνθρωπος που «εκτέλεσε» τον Παναθηναΐκό στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, μπήκε στο… ψυγείο! Οπως διαβάσαμε στο επίσημο σάιτ της Ουντινέζε, ο Ιταλός διεθνής δεν θέλησε ν’ ανανεώσει το συμβόλαιό του (λήγει το 2006) και η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από τη διοίκηση ότι δεν έδειξε πίστη στην ομάδα. Ηδη, δεν μετείχε καν στην αποστολή για τον αγώνα με τη Γιουβέντους, ενώ κανείς δεν γνωρίζει εάν στη συνέχεια προπονείται μόνος του. Και τελικά αναρωτιέται κανείς: Οι παίκτες αποτελούν κτήμα των ομάδων, ακόμη και αν τελειώνει η συνεργασία τους με αυτές; Δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να επιλέξει κάτι που θεωρεί καλύτερο γι’ αυτόν και την οικογένειά του;

Μόνο ο Πρέντραγκ

Με τη «συμμορία» της τωρινής ομάδας της Εθνικής Σερβίας, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς δεν έχει καμία σχέση. O «Πέτζα» είναι άλλη «πάστα» χαρακτήρα, αλλά και παίκτη. Και η κόντρα του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που τον απέκλεισε πέρυσι, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μάλλον έκανε καλό στον Στογιάκοβιτς που είναι πραγματικός «βασιλιάς» στο Σακραμέντο, έχει την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη και δεν είναι… απομίμηση σταρ, όπως οι υπόλοιποι «-ιτς» που έπαιξαν στο Νόβι Σαντ και τώρα τους «κυνηγάει» ολόκληρη η Σερβία για την ντροπή που προκάλεσαν στην πατρίδα τους…

Παρέμειναν φίλοι

Οι Σέρβοι έπαιξαν «ξύλο» μεταξύ τους, ύστερα από τον αποκλεισμό τους από τους Γάλλους και οι Τούρκοι τσακώθηκαν, με πρωταγωνιστές τον Τουρκσάν και τον Οκούρ, μετά την ήττα τους από την Κροατία. H Εθνική Ελλάδας ταπεινώθηκε στην Ντιζόν και στην Αττάλεια, δεν «αναστήθηκε» στη Στοκχόλμη, αλλά αν μη τι άλλο δεν έφτασε ποτέ στα πρόθυρα της διάλυσης, όπως είναι τώρα οι Σέρβοι. H πειθαρχία της ομάδας, παρά τις αγωνιστικές αποτυχίες, δεν «κατέστρεψε» και τις σχέσεις των διεθνών παικτών και των προπονητών που έχουν περάσει από τον πάγκο της Εθνικής.

Αλλη γενιά η μεγάλη των «πλάβι σχολή»

Γροθιά του Μάρκο Γιάριτς στον Ιγκορ Ρακόσεβιτς, χαστούκι του Ντέγιαν Τομάσεβιτς στον Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς και τα αποδυτήρια της Εθνικής Σερβίας, το βράδυ της Τρίτης, θύμιζαν… Κοσσυφοπέδιο! Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αν και αυτή η εθνική ομάδα της Σερβίας κάθε άλλο παρά είχε οικογενειακό κλίμα. Το αντίθετο. Καμία σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Και ο Ντίβατς και ο Τζόρτζεβιτς και ο Ντανίλοβιτς και οι άλλοι Σέρβοι παίκτες έγιναν εκατομμυριούχοι από το μπάσκετ, αλλά ήταν άξιοι πρεσβευτές του σερβικού μπάσκετ. Οι νεότερες γενιές όχι μόνο δεν έκαναν αποδοχή της βαριάς «κληρονομιάς», αλλά την «πέταξαν» στις όχθες των ποταμών Σάβα και Δούναβη, στο Βελιγράδι… Οι… «Αμερικανοί» του ευρωπαϊκού μπάσκετ «καβάλησαν το καλάμι» και «ξέχασαν» το μπάσκετ. Δηλαδή, ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς πότε και σε ποια ομάδα έπαιξε τόσο καταπληκτικό μπάσκετ, ώστε να παίξει κατευθείαν στο NBA και στους Σιάτλ Σουπερσόνικς; O Μάρκο Γιάριτς που έπαιξε και στο Περιστέρι, πριν από 8 χρόνια, είναι τόσο καλός παίκτης για να έχει θέση στους Λος Αντζελες Κλίπερς, μαζί με τον Κρίτσιτς;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή