Ασχημα μαντάτα από UEFA για το 2012

Ασχημα μαντάτα από UEFA για το 2012

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός τροχιάς διεκδίκησης της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2012 βγάζει την Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Λαρς Κρίστερ Ολσον. Με χθεσινές του δηλώσεις άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν θα είναι μεταξύ των τριών χωρών που τον Νοέμβριο θα «προκριθούν» για να συνεχίσουν στη διεκδίκηση της διοργάνωσης. Σύμφωνα με τηλεγραφήματα του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων (AFP) και του ιταλικού πρακτορείου Ansa, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, που διεξήχθη στη Ρώμη, ο Λαρς Κρίστερ Ολσον δήλωσε ότι «η εντύπωση που επικρατεί είναι πως οι υποψηφιότητες που θα προκριθούν για να συνεχίσουν είναι της Ιταλίας, της Τουρκίας και η συνυποψηφιότητα Κροατίας-Ουγγαρίας».

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε θέση επί τους θέματος με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, όπου απλώς υπυνθύμισε το χρονοδιάγραμμα της πορείας διεκδίκησης της διοργάνωσης: «Από την ΕΠΟ διασαφηνίζεται ότι δεν έχει σημειωθεί καμία τροποποίηση στη διαδικασία επιλογής της χώρας που θα οργανώσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στη Ρώμη, επιβεβαιώθηκε ότι η ολομέλειά της θα προβεί στις 7 Νοεμβρίου 2005 στην προεπιλογή τριών ομοσπονδιών, εκ των πέντε υποψηφίων, ενώ η τελική απόφαση για τη διοργανώτρια του EURO 2012 θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2006.

– Το νέο μοντέλο του Ιντερτότο που θα ισχύσει από την περίοδο 2006-07, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Θα διεξάγεται σε τρεις φάσεις αντί για πέντε, ενώ οι 11 νικήτριες ομάδες της τρίτης φάσης θα προκρίνονται στη δεύτερη προκριματική φάση του UEFA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή