ΕΔΩ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– H ολική επαναφορά της Εθνικής ομάδας στον χθεσινό προημιτελικό με τη Ρωσία, ξεσήκωσε τους 200 Ελληνες φιλάθλους στις εξέδρες του «Μπεογκράντσκε» του Βελιγραδίου και πολύ σωστά ο Θοδωρής Παπαλουκάς, όταν ρωτήθηκε από Ρώσο δημοσιογράφο για τη βοήθεια του ελληνικού κοινού, απάντησε: «Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Πεντακόσιοι Ελληνες φίλαθλοι είναι σαν να έχουν οι αντίπαλοι μας, πέντε χιλιάδες. Να προχωρήσουμε ψηλότερα και θα δείτε την Κυριακή, τι θα γίνει…».

– «Πόρνες και παρεούλες σκότωσαν το μπάσκετ». O τίτλος του χθεσινού πρωτοσέλιδου της «Εκίπα» ήταν ο καυστικότερος όλων  των σερβικών εφημερίδων, που συνεχίζουν να κριτικάρουν πολύ σκληρά, αλλά και δικαιολογημένα, τους παίκτες της Εθνικής Σερβίας και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

– H αθλητική εφημερίδα του Βελιγραδίου επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες μέσα από την ομάδα και αποκαλύπτει (χωρίς, όμως, να κατονομάζει τους… ενόχους) ότι αρκετοί μπασκετμπολίστες της σερβικής ομάδας ξενυχτούσαν μέχρι πρωίας με… κορίτσια, αδιαφορώντας για την προπόνηση, πολύ περισσότερο για την πορεία της ομάδας στο 34ο Ευρωμπάσκετ.

– Το πιο μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, της ομάδας ήταν σύμφωνα με την «Εκίπα» οι παρέες που δημιουργήθηκαν και οι οποίες διαμόρφωσαν ένα νοσηρό κλίμα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. H πιο δυνατή «παρεούλα» ήταν αυτή που αποτελούσαν οι Ραντμάνοβιτς, Σκεπάνοβιτς και Γκούροβιτς.

– Σκληρή κριτική δέχεται και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος καλείται να κατονομάσει τους παίκτες που του δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Εθνική Σερβίας, αλλά ο «Ζοτς» κατηγορείται από τον σερβικό Τύπο, γιατί νωρίτερα δεν ενημέρωσε τη διοίκηση της σερβικής ομοσπονδίας και δεν προχώρησε σε αποκλεισμούς των παικτών που «χαλούσαν» το κλίμα της ομάδας.

– H «Εκίπα» θυμίζει στον Ζέλικο ότι ο Σβιέτισλαβ Πέσιτς στην Ιντιανάπολις (στην τελευταία μεγάλη επιτυχία των Σέρβων και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος) έστειλε τον Ραντμάνοβιτς στην εξέδρα, επειδή σε έναν αγώνα… έτρωγε μπανάνα στον πάγκο.

– H κρίση της Εθνικής Σερβίας είναι πολύ βαθιά και θα διατηρηθεί για τους επόμενους μήνες και ο Ομπράντοβιτς θα βρει την ησυχία του μόνο όταν επιστρέψει στην Αθήνα και ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό.

– Φοβερή δήλωση του Ζέλικο Ρέμπρατσα για το πώς αισθάνεται, ύστερα από τον αποκλεισμό της Εθνικής Σερβίας: «Από την ντροπή μου, θέλω να φύγω για τη Ζανζιβάρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή