ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

TO ΚΕΦΑΛΑΙΟ Μπασινά έκλεισε για τον Παναθηναϊκό. Οπως και για τον Αγγελο, η σελίδα με το τριφύλλι στο στήθος. Δεκαοκτώ χρόνια ο διεθνής παίκτης διέβαινε τη μεγάλη πράσινη πόρτα της Παιανίας. Από την εποχή που δεν είχε βάλει ακόμα… ξυράφι στο πρόσωπό του, έως τώρα που έμεινε χωρίς μαλλιά.

ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στην Ελλάδα και πάει σ’ άλλη ομάδα, θα πρέπει ν’ αλλάξει… αυτοκίνητο, διότι αυτό αυτομάτως θα βρεθεί στην Παιανία, όταν θα ξεκινήσει να πάει για προπόνηση.

Η ΤΥΠΙΚΗ λύση της συνεργασίας του Μπασινά -η ουσιαστική είχε γίνει εδώ και πολλούς μήνες- έβαλε τέλος και στην ομάδα της «καταραμένης» Ριζούπολης. Από τους Ελληνες μένει μόνο ο Γκούμας και από τους ξένους ο Ολισαντέμπε. Σημαίνει τίποτα αυτό; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Εξαρτάται τι ερμηνεία δίνει ο κάθε φίλαθλος, ο κάθε σχολιαστής.

ΑΝ θυμηθουμε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, προσκείμενης στον Παναθηναϊκό, την επομένη του 3-0, τότε εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα, περί σκόπιμης απομάκρυνσής τους. Οχι για αγωνιστικούς λόγους, αφού οι ποδοσφαιριστές εκείνοι ήταν ο κορμός της Εθνικής που κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο. «Τελειώστε αυτούς τους παίκτες» ήταν η παρότρυνση τότε της εφημερίδας.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και η θέση της διοίκησης της ΠΑΕ. Αυτή που, πάλι μέσω των φίλα σ’ αυτήν προσκείμενων εντύπων, είναι η ριζική ανανέωση της ομάδας, ώστε να «αντέξει» ηλικιακά για τα επόμενα πέντε με επτά χρόνια.

ΟΠΟΙΑ εξήγηση και να δεχθούμε, το γεγονός είναι ένα. O Αγγελος Μπασινάς έφυγε από τον Παναθηναϊκό πικραμένος διότι η αναγνώριση είναι πολύ μικρότερη, απ’ αυτά που προσέφερε στην ομάδα.

ΚΑΙ το χειρότερο γι’ αυτόν είναι που θα κουβαλάει για όλη του τη ζωή, όπως και κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό, την ετικέτα του «λούζερ». Κάτι που δεν ταιριάζει με την αξία του. Οπως και πολλών ακόμα, που «τελείωσαν» για τον Παναθηναϊκό με διάφορους τρόπους.

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ποδοσφαιριστής είπε πως, όταν κρίνει εκείνος, θα μιλήσει για όλη την ιστορία του στον Παναθηναϊκό. H διοίκηση της ΠΑΕ θα του απαντήσει και τα ερωτήματα θα παραμείνουν. Εως τη στιγμή, έπειτα από πολλά χρόνια, που οι φίλαθλοι θα μάθουν την αλήθεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή