Μικρότερη ισχύ θα έχουν οι κριτές

Μικρότερη ισχύ θα έχουν οι κριτές

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερη δύναμη θα έχουν οι κριτές της ιστιοπλοΐας, αν οριστικοποιηθούν οι νέοι κανονισμοί. O δευτεραθλητής κόσμου, Αιμίλιος Παπαθανασίου, που «πάλεψε» για τις αλλαγές, πιστεύει πως αυτές θα καθιερωθούν διότι τις θέλουν όλοι οι καλοί αθλητές. Οι αλλαγές που θα δοκιμαστούν σε αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν από τις 29 Σεπτεμβρίου ώς την 1η Οκτωβρίου, στην Ιταλία, είναι:

– Παύει να ισχύει η ακύρωση με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και η οριστική αποβολή από τον αγώνα με την τρίτη. O αθλητής θα χρεώνεται με βαθμούς ποινής.

– Στην άκυρη εκκίνηση, ο αθλητής θα καλείται προσωπικά να επανεκκινήσει και δεν θ’ ακυρώνεται, ούτε θα δίνεται αόριστα σήμα μερικής ανάκλησης. Ως τώρα, όταν δινόταν το σήμα, όποιος πίστευε πως τον αφορά, επανεκκινούσε. Αν, όμως, το σκάφος του ήταν μερικά εκατοστά του μέτρου μπροστά και δεν το είχε αντιληφθεί, ακυρωνόταν.

– Σε περίπτωση σύγκρουσης σκαφών, δεν θ’ ακυρώνεται αυτός που ευθύνεται, αλλά θα χρεώνεται με βαθμούς ποινής και θα κάνει και «720 μοίρες», δηλαδή δύο στροφές του σκάφους του γύρω από τον άξονά του.

– Οι κριτές δεν θα ορίζονται, αλλά θα κληρώνονται.

Ενα παράπονο εξέφρασε χθες ο Παπαθανασίου. Στην 8η ιστιοδρομία των Ολυμπιακών, στην οποία αρχικά ακυρώθηκε για πρόωρη εκκίνηση, οι τρεις από τους πέντε κριτές ήταν Ελληνες. Και μολονότι έλεγαν, όπως και ο ένας ξένος, ότι δεν ήταν άκυρος, δεν έκαναν κάτι για να εμποδίσουν την διαδικασία. Τελικά, δικαιώθηκε εν μέρει, αλλά χρεώθηκε με περισσότερους βαθμούς ποινής από αυτούς που θα έπαιρνε με βάση την θέση που είχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή