Για το ρεκόρ στην Κατερίνη ο Φιλιππίδης

Για το ρεκόρ στην Κατερίνη ο Φιλιππίδης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία ευκαιρία για να καταρρίψει το παγκόσμιο εφηβικό ρεκόρ του άλματος επί κοντώ (5,80 μ. του Ρώσου, Μαξίμ Ταράσοφ) έχει ο 19χρονος, Κώστας Φιλιππίδης, που αύριο το απόγευμα θα μετάσχει στο βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη. O Φιλιππίδης έχει υπερβεί τα 5,75 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών και έχει δείξει εντυπωσιακή σταθερότητα σε άλματα πάνω από τα 5,60, αλλά και τα 5,70 μ. Πάει χωρίς άγχος και… ό,τι βγει.

Εκτός του Φιλιππίδη θ’ αγωνιστούν και οι άλλοι Ελληνες «μεταλλιούχοι» από το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων. O Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπόδια), ο Μιχάλης Μερτζανίδης (μήκος), ο Γιάννης Σμαλιός και η Μαρία Ζέρβα (ακοντισμός)

Παρόντες και παρούσες θα είναι και άλλοι αξιόλογοι αθλητές. Οι Νίκος Φράγκος (τριπλούν), Δαμιανός Καλογεράκης (σφαιροβολία), Ευθύμης Κατσικαντάμης (σφυροβολία), Αγνή Δερβένη (200 μ.), Αννα Θαλασσινού (2.000 μ. στιπλ), Νικολέτα Κυριακοπούλου (επί κοντώ) και άλλοι. Σήμερα το πρωί οι αγώνες θ’ αρχίσουν στις 9.00 και το απόγευμα στις 4.00. Τις ίδιες ώρες θ’ αρχίσουν οι αγώνες και αύριο.

– Αριθμός δρομέων – ρεκόρ έχει δηλωθεί για τον αγώνα Μαραθωνίου δρόμου του Βερολίνου, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο: 39.882 άνδρες και γυναίκες! Υπολογίζεται δε, ότι στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γερμανίας θα βγουν περίπου 1.000.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των δρομέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή