Πισω απο τις Καμερες

4' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποτιμάται με χρήματα

Τον πρωταθλητή της ιστιοπλοΐας Αιμίλιο Παπαθανασίου τον εκτιμάμε ιδιαιτέρως για πολλούς λόγους. Γι’ αυτό θα του επισημάνουμε ότι, κατά την άποψή μας, θα διαπράξει σφάλμα, αν ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού να πάρει το πριμ της 3ης ολυμπιακής θέσης και όχι της 5ης την οποία κατέλαβε στην Αθήνα πέρυσι. H ηθική αποκατάσταση για την «κλοπή» -όπως τη χαρακτηρίζει- του ολυμπιακού μεταλλίου δεν αποτιμάται σε χρήματα.

Απάντηση Ντικούδη

Το είχε… άχτι ο Δήμος Ντικούδης να παίξει ένα μεγάλο παιχνίδι με την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ και ίσως γι’ αυτόν τον λόγο «πέταξε» και το «καρφάκι» του, μετά τη νίκη – πρόκριση επί της Ρωσίας και αφού νωρίτερα είχε πετάξει τη φανέλα του: «Δεν είμαι παίκτης για δυο – τρία λεπτά. Θέλω τον χρόνο μου για να ζεσταθώ και να παίξω», είπε ο Ντικούδης έξω από τα αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας, αλλά χθες έκανε λόγο για την ολική υποταγή του εγωισμού κάθε παίκτη στο αγωνιστικό συμφέρον της ελληνικής ομάδας: «Μακάρι στο παιχνίδι με τη Γαλλία να παίξει και ο Μπουρούσης και να βάλει είκοσι πόντους. Δεν έχουμε τέτοια «κολλήματα» μεταξύ μας…».

 

«Καρφί» Κακιούζη

Ο Μιχάλης Κακιούζης ήταν πιο χαρακτηριστικός στα κέρδη που θα έχει συνολικά η εθνική ομάδα αν επιστρέψει στην Ελλάδα μ’ ένα μετάλλιο στο στήθος: «Θα γίνουμε πρώτοι… μάγκες, αν κερδίσουμε ένα μετάλλιο και θα ωφεληθεί συνολικά ο χώρος του μπάσκετ. Με την αξία μας προκριθήκαμε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ και εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο, χωρίς να περιμένουμε την πρόσκληση που θα μας έδινε ο κ. Βασιλακόπουλος, όπως έλεγαν κάποιοι κακεντρεχείς. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν πρέπει να «πέσουμε» πάνω στην εθνική ομάδα και από «θεά» που είναι τώρα να την καταδικάσουμε, αν δεν κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Είναι ομάδα με πολύ μέλλον».

 

Συγκίνηση

Δάκρυσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για την πρόκριση της εθνικής ομάδας στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ. Αγκαλιασμένος με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της EOK και πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας για να συγχαρεί τους διεθνείς παίκτες και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, έλεγε για το ελληνικό κατόρθωμα: «Ηταν σαν να μας χάρισαν μια μεγάλη πριμοδότηση. Αξίζουν συγχαρητήρια και σ’ αυτούς, αλλά και όσους περίμεναν και επέμεναν σ’ αυτή την εθνική ομάδα».

Εχασε τη «Σανέλ»

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Αντώνης Βλοντάκης. O διεθνής πολίστας του Εθνικού έχασε στην περιοχή Αγιος Αντώνιος Κουβαρά έναν σκύλο που υπεραγαπά, ένα όμορφο θηλυκό λαμπραντόρ, που ακούει στο όνομα «Σανέλ». Οποιος μπορεί να δώσει πληροφορίες, ας επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6937-229.595 και 6946-626.101.

Καλύτερα μόνος

Πλάκα πλάκα ο Ολυμπιακός αποδίδει φέτος καλύτερα όταν αγωνίζεται χωρίς τους οπαδούς του. Για θυμηθείτε τι έγινε απ’ την αρχή της χρονιάς; Στο Ολυμπιακό Στάδιο έπαιξε παρουσία μονάχα φίλων του Παναθηναϊκού και επικράτησε άνετα με 2-0. Τον Πανιώνιο τον υποδέχθηκε στο άδειο από θεατές Στάδιο Καραϊσκάκη και τον συνέτριψε με 5-0. Το φαληρικό γήπεδο είχε κόσμο με τη Ρόζενμποργκ και οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 3-1. Στην Καλλιθέα ήταν περίπου 1.500 οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά η ομάδα του Τροντ Σόλιντ είδε και έπαθε για να φύγει με το τρίποντο απ’ το Ελ Πάσο. Λέτε να επηρεάστηκε από την απόδοση της ομάδας η διοίκηση και αποφάσισε να μην προμηθευθεί εισιτήρια για το ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής με την AEK στο OAKA;

H… θέση του

Ο αγώνας με τον Ακράτητο θα έχει πολύ ενδιαφέρον απόψε. Να δούμε τη (νέα) θέση όπου θα αγωνίζεται ο Ριβάλντο.

Παραλλαγή

Πέρασε πολλά ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με τους κριτές. Τόσα, ώστε αναγκάστηκε ν’ αλλάξει αριθμό στο πανί του σκάφους του, για να μη θυμούνται αμέσως οι κριτές ποιος έχει τον συγκεκριμένο αριθμό. Κάποιοι ξένοι αθλητές, δε, του έκαναν δώρο περούκα, για να μη τον… αναγνωρίζουν οι κριτές…

Φινν όπως… F1

«Φόρμουλα 1» των ολυμπιακών ιστιοπλοϊκών σκαφών χαρακτηρίζει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου τα Φινν, με τα οποία αγωνίζεται. «Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ιστιοπλοΐα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών του Αμέρικας Καπ ήταν φιννίστες», λέει.

«Αδειασε» τον Λυράκη

Διευκρινιστική δήλωση έκανε ο Αγγελος Μπασινάς στο προσωπικό του σάιτ, μετά τα όσα είχε δηλώσει την Πέμπτη το μεσημέρι στην EPA ΣΠΟΡ ο Νίκος Λυράκης σχετικά με τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό και το ποδοσφαιρικό του μέλλον. O Μπασινάς «άδειασε» σε 2-3 καίρια σημεία τον «πρώην εκπρόσωπό» του, όπως τον χαρακτήρισε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του. Ενώ ο κ. Λυράκης είχε δηλώσει ότι είχε γίνει μια ανεπίσημη επαφή με την AEK, ο διεθνής μέσος τονίζει ότι «ουδεμία επαφή με ελληνική ομάδα είχα μέχρι σήμερα, είτε πριν είτε μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας μου με τον Παναθηναϊκό» και ότι «επιθυμώ να αγωνιστώ εκτός συνόρων, κάτι που δεν κατέστη εφικτό το καλοκαίρι, χωρίς δική μου υπαιτιότητα».

Διέψευσε τα… μισά απ’ όσα είπε ο Ολισαντέμπε

Ανακοίνωση έβγαλε και ο Ολισαντέμπε, μέσω του σάιτ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι ο ίδιος δεν έχει δικό του όπως ο Μπασινάς. «Ουδέποτε είπα αυτά που ισχυρίζονται οι Πολωνοί. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό», τονίζει ο «Μανόλης», ως απάντηση σε ένα δημοσίευμα στην Πολωνία που έλεγε ότι είναι δυσαρεστημένος από τον Παναθηναϊκό και έχει βάλει μάνατζερ να του βρει νέα ομάδα, με την Εβερτον και τη Γουέστ Χαμ να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. O Ολισαντέμπε δεν διέψευσε φυσικά όσα είπε περί… πρωτοσέλιδων. Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι ήθελε με τα λόγια του αυτά να κάνει ένα «ηλεκτροσόκ» σε όλους ως ο δεύτερος πιο παλιός παίκτης στην ομάδα και δεν είχε διάθεση να θίξει κανέναν προσωπικά, γι’ αυτό και έβαλε και τον εαυτό του μέσα. O Ολισαντέμπε είναι ιδιαίτερα αγαπητός απ’ όλους στην Παιανία και τα λεγόμενά του πέρασαν στο «ντούκου». Αν τα έλεγε άλλος αυτά, δεν θα υπήρχαν τόσο χλιαρές αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή