Απέχουν από το Παγκόσμιο δύο παλαιστές

Απέχουν από το Παγκόσμιο δύο παλαιστές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

N’ απόσχουν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης, που θ’ αρχίσει τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη, αποφάσισαν οι Λάζαρος Λοϊζίδης (84 κιλά) και Στάθης Τοπαλίδης (120). Οι αθλητές αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην απόφαση της διοίκησης της ομοσπονδίας (ΕΟΦΠ) ν’ αποκλείσει από το πρωτάθλημα τους Αμιράν Καρτάνοφ (55) και Αφταντίλ Ξανθόπουλο (96) και να τους παραπέμψει στη δικαστική επιτροπή με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς έναντι του προέδρου, Θόδωρου Συνοδινού. Υπενθυμίζουμε ότι, μαζί με άλλους παλαιστές, πήγαν στο μαγαζί του πρόεδρου και του ζήτησαν τα χρήματα που τους οφείλει η ΕΟΦΠ. Σύμφωνα με την κατηγορία, δε, οι Καρτάνοφ και Ξανθόπουλος είχαν απρεπή συμπεριφορά. Οι Λοϊζίδης και Τοπαλίδης υποστηρίζουν ότι κακώς τιμωρούν τους δύο, αφού είχαν πάει όλοι μαζί. Συνεπώς, έπρεπε όλοι ν’ αντιμετωπιστούν το ίδιο. Στην Βουδαπέστη δεν θα πάει, για τον ίδιο λόγο, και ο Βαλέριος Κογκουασβίλι (60 κ.). Στην αποχή δεν ακολουθούν οι Βορειοελλαδίτες Απόστολος Τασκούδης (66 κ.) και Θεοδόσης Παυλίδης (74).

Αν έπιανες από τη μύτη τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Αθανασιάδη, θα «έσκαγε». Ηταν πολύ στενοχωρημένος. Κυρίως διότι ο Λοϊζίδης βρίσκεται σ’ εξαιρετική κατάσταση και, σύμφωνα με τον προπονητή, μπορούσε να πάρει μετάλλιο. O κ. Συνοδινός ανέλαβε χθες μεσολαβητική προσπάθεια, θέλοντας να πείσει τους αθλητές ν’ αγωνιστούν πρώτα για τον εαυτό τους.

Πέρα από όσα συμβαίνουν, υπάρχουν γενικότερα παράπονα. Οι αθλητές διαμαρτύρονται διότι η ομοσπονδία τούς οφείλει πολλά χρήματα και, επί πλέον, τους μείωσε τις μηνιαίες αποδοχές. Μασέρ, λένε, ότι δεν έχουν και βιταμίνες δεν τους χορηγούν. Επίσης, δεν τους παρέχεται φαγητό.

«Γνωρίζαμε ότι μετά τους Ολυμπιακούς θ’ αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Περιμέναμε, όμως, να είχαμε κάποια επικοινωνία με τη διοίκηση», υπογραμμίζουν οι αθλητές, που νιώθουν απόμακρο το Δ.Σ. Πιστεύουν, δε, ότι η ΕΟΦΠ έχει χρήματα και δεν τους δίνει τα οφειλόμενα.

Οι αθλητές της ελληνορωμαϊκής, οι αγώνες της οποίας θ’ ακολουθήσουν, σκοπεύουν να πάνε, μολονότι, όπως πληροφορηθήκαμε, κάποιοι της ελευθέρας τούς παρακινούν ν’ απόσχουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή