Από το ταπί στο γήπεδο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ένας παλαιστής με μετάλλια από πρωταθλήματα κόσμου και Ευρώπης και 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποφασίζει στα 30 του χρόνια να εγκαταλείψει τα ταπί και ν’ ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, ε, κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά στο βασίλειο της πάλης. O παλαιστής που αποφάσισε να γίνει ποδοσφαιριστής είναι ο Δημήτρης Αβράμης. Τι τον ώθησε στην απόφασή του;

«Δεν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσω. Δεν λειτουργεί εθνική ομάδα. Στα σωματεία δεν μπορούν να προπονηθούν οι πρωταθλητές. Δεν έχουν παρτενέρ. H πάλη είναι ατομικό άθλημα, που, όμως, στηρίζεται στην ομαδικότητα. Επειδή έχω μάθει να δουλεύω επαγγελματικά, έτσι δεν μπορώ να κάνω σοβαρή προετοιμασία. Νομίζω ότι βρίσκομαι ένα βήμα πριν από την απόσυρση. Σκέπτομαι, μάλιστα, να δηλώσω επισήμως, ότι αποχωρώ. Μελλοντικά ίσως ασχοληθώ με το άθλημα με άλλη ιδιότητα. Επειδή, όμως, η άσκηση είναι βίωμα για εμένα, τρόπος ζωής, θέλω να συνεχίσω ν’ αθλούμαι. Αγαπώ το ποδόσφαιρο με πάθος από μικρός. Από τότε ήθελα να παίξω. Και αν οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν γίνονταν στην Αθήνα, ίσως το είχα κάνει ήδη», τονίζει.

Τα προβλήματα είναι πολλά στην πάλη. Και δεν θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη την Ομοσπονδία. «H εθνική ομάδα δεν έχει έδρα. Στο OAKA διαθέταμε αίθουσες, ξενώνες, εστιατόριο. Το κόστος είναι μικρότερο από το να πηγαίνεις κάθε τόσο σε ιδιωτικά αθλητικά κέντρα. Πριν από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας έλεγα ότι ο λαός θα πληρώνει. Τώρα λέω, ότι πρώτο θύμα των Ολυμπιακών είναι ο αθλητισμός. Βλέπω τους νέους παλαιστές απογοητευμένους και προβληματισμένους για το μέλλον τους. Ονειρό μου είναι να μαζέψω στα Τρίκαλα παιδιά και να τους προσφέρω γνώση της πάλης αλλά και παιδεία. Αλλά, τι να τους πω; Γιατί να έλθουν με τις σημερινές συνθήκες; Μόνο για την ελπίδα να μπουν σε οκτάδα Ολυμπιακών αγώνων και να ενταχθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις;», λέει.

Υποστηρίζει ότι η απόφαση του δεν σχετίζεται με την έλευση, στην κατηγορία του, αθλητών από την πρώην ΕΣΣΔ. «Αντίθετα, το επιθυμούσα. Σε βοηθούν στις προπονήσεις, σου κάνουν καλό», τονίζει.

Τον έχουν απογοητεύσει και οι νέοι κανονισμοί. «Είναι σαν να παίζεις τον ένα μήνα ποδόσφαιρο και τον άλλο… ράγκμπι. Δεν είναι λογικό η Διεθνής Ομοσπονδία ν’ αλλάζει κανονισμούς κάθε τόσο», επισημαίνει.

Η Αβράμης έχει ενταχθεί στην Δήμητρα Τρικάλων, ομάδα του περιφερειακού πρωταθλήματος (Δ΄ Εθνική). Το δελτίο του θα εκδοθεί τον Ιανουάριο. Ως τότε θα προπονείται και θα παίζει σε φιλικούς αγώνες. Αγωνίζεται σε πολλές θέσεις. Από αμυντικός μέσος ως επιθετικός. «Στα Τρίκαλα μ’ έμαθε τώρα κόσμος που δεν με γνώριζε ως πρωταθλητή πάλης!», υπογραμμίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή