Μπερζό: «Κλειδί» η επιβολή ρυθμού

Μπερζό: «Κλειδί» η επιβολή ρυθμού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο άλλαξε η Γαλλία, ύστερα από τη «σφαλιάρα» της Εθνικής Ελλάδας, στην πρεμιέρα του 34ου «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ»; Σημαντικά, αλλά σε βαθμό που δεν «τρομάζει» την ελληνική ομάδα. Οι «τρικολόρ»… «πέταξαν» εκτός διοργάνωσης τους Σέρβους και τους Λιθουανούς και δηλώνουν έτοιμοι για τον σημερινό ημιτελικό με την Εθνική Ελλάδας.

«Δεν ξέρω τι θα συμβεί στον δεύτερο αγώνα με την Ελλάδα. Την πρώτη φορά, ήταν πολύ δύσκολα για εμάς και αργήσαμε να μπούμε στο πνεύμα της διοργάνωσης. O ημιτελικός θα είναι πολύ σκληρός και για τις δύο ομάδες. H Ελλάδα ανταποκρίνεται πολύ καλά σ’ αυτό το στυλ παιχνιδιού, γιατί διαθέτει παίκτες της Ευρωλίγκας και έχει τον ίδιο «κορμό» ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» μας είπε ο Κλοντ Μπερζό και ο Γάλλος τεχνικός τονίζει τα ατού της ελληνικής ομάδας: «O ρυθμός του αγώνα θα είναι το «κλειδί» και οι Ελληνες παίκτες ξέρουν πολύ καλά πώς να τον επιβάλουν. Ειδικά, ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς. Το επιθετικό τέμπο της Εθνικής σας έχει το πλεονέκτημα ότι όταν κάποιος παίκτης εκδηλώνει επίθεση προς το καλάθι, οι υπόλοιποι ξέρουν τους ρόλους τους και εφαρμόζουν πιστά το σύστημα. H Ελλάδα έχει μεγάλη ποιότητα, ενώ η δική μας απόδοση στην επίθεση εξαρτάται από την έμπνευση κάθε παίκτη».

Ο Αντουάν Ριγκοντό, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Γαλλίας στη νίκη επί της Λιθουανίας, υπογράμμισε την αμυντική προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας: «Μάθαμε κι εμείς να παίζουμε άμυνα, ύστερα από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τους Ελληνες. Σέβομαι όλους τους Ελληνες παίκτες, γιατί έχουν αυτοπεποίθηση και παίζουν πολύ ομαδικά». Στη σκέψη του Τόνι Πάρκερ υπάρχει η «εκδίκηση» για τη γαλλική ήττα από την Εθνική Ελλάδας: «H Ελλάδα είναι το φαβορί, αλλά θέλουμε τη ρεβάνς που θα είναι πολύ σημαντικότερη από την ήττα μας στο πρώτο παιχνίδι. Παίζουμε πολύ καλύτερα και έχουμε θετική ψυχολογία, αλλά και η Ελλάδα έχει τα ίδια πλεονεκτήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή