Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LE FΙGΑRΟ

Γαλλική φιλοδοξία

Η γαλλική πρόκληση για την επόμενη ιστιοπλοϊκή κούρσα America’s Cup ονομάζεται «K-Challenge» και είναι δημιούργημα του Στεφάν Καντλέρ. Ολη του τη ζωή, ο Γάλλος ιστιπλόος κινήθηκε με ένα στόχο, το κύπελλο της Βαλένθια το 2006. O επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, που απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης της γαλλικής ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας και του υπουργείου Αθλητισμού της χώρας, μάχεται ενάντια σε καταιγίδες και παλίρροιες εδώ και τέσσερα χρόνια για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. «Στην αρχή κανείς δεν μου έδειχνε εμπιστοσύνη. Είμαστε περήφανοι που παραμείναμε στην πορεία μας, ενώ έχουμε σχεδόν πείσει το κοινό για την αξία μας», είπε ο Καντλέρ. Μένει, όμως, να πεισθούν οι χορηγοί, το νευραλγικό κέντρο κάθε επιτυχημένης διεκδίκησης του κυπέλλου Αμερικής. Για τον λόγο αυτό, ο Στεφάν Καντλέρ οργώνει τον πλανήτη, αναζητώντας εταιρικούς συμμάχους. Φέτος μπορεί, όμως, να στηρίξει τις διεκδικήσεις του πάνω σε πολύ καλά αγωνιστικά αποτελέσματα, όπως την ενδέκατη θέση που κατέχει το «K-Challenge» στην παγκόσμια κατάταξη ιστιοπλοϊκών σκαφών της κατηγορίας του. Το κόστος του φιλόδοξου εγχειρήματος ανέρχεται στα 30 εκατ ευρώ.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Αέρας στην πλώρη

Η κεφαλή της κούρσας Transat 6,50 για τον διάπλου του Ατλαντικού, από τη Γαλλία στη Βραζιλία, σόλο και χωρίς τεχνική υποστήριξη με σκάφη εξίμισι μέτρων, είχε περάσει προχθές το νότιο άκρο της Πορτογαλίας. Αν και οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν ιδανικές, με ούριο άνεμο, που επιτρέπει στους διαγωνιζόμενους να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, ο ύπνος ήταν αυτό που έλειπε περισσότερο από τους ιστιοπλόους. Είναι όντως δύσκολο να κοιμηθείς όταν πρέπει να κυβερνήσεις ένα σκάφος σε ανέμους δέκα έως δεκαπέντε κόμβων. Στο παιχνίδι αυτό, μόνο οι τέσσερις ιστιοπλόοι της κορυφής έδειξαν την αξία τους. Πίσω τους, ένα χάσμα 100 ναυτικών μιλίων μέχρι τον επόμενο. 33 σκάφη βρίσκονται σε τόσο μεγάλες αποστάσεις από τους κορυφαίους. O Κορεντέν Ντουγκέ έχει ρίξει μεταφορική άγκυρα στην πρώτη θέση, μπροστά από τον συνεσταλμένο αλλά αποτελεσματικό Σεμπαστιέν Γκλαντί, ενώ ο Αγγλος Φιλ Σαρπ βρισκόταν προχθές στην τρίτη θέση, καθώς ετοιμάζονταν να μπουν για τα καλά στον Ατλαντικό.

ΜΙRRΟR

Αναγκαιότητες

Ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, ομολόγησε προχθές ότι δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει τον οποιονδήποτε παίκτη της ομάδας του, εάν θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. O Μουρίνιο είχε τιμωρήσει με παραμονή στον πάγκο τον αμυντικό Ρικάρντο Καρβάλιο, εξαιτίας παραπόνων που είχε εκφράσει για την παραμονή του εκτός αγώνος στην έναρξη της περιόδου. Την ίδια ώρα, ο Αριεν Ρόμπεν εξέφραζε και αυτός διαφωνίες με τις αλλαγές του προπονητή. Με έξι νίκες σερί στο ενεργητικό του, όμως, και με έξι βαθμούς διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα από την αμέσως επόμενη ομάδα, η Τσέλσι μπορεί να είναι σίγουρη για τις καλές επιλογές του Μουρίνιο. O Καρβάλιο συγχωρήθηκε στο μεταξύ, ενώ κατέβαλε πειθήνια το χρηματικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί. O Καρβάλιο είχε προβεί σε μειωτικές για τον Μουρίνιο δηλώσεις, ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό για τις υποχρεώσεις της εθνικής Πορτογαλίας. «H φετινή σεζόν δεν διαφέρει σε τίποτε από την περσυνή. Φέτος, όπως και πέρσυ, θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και θα το πετύχουμε», είπε ο Μουρίνιο με αυτοπεποίθηση.

LΑΤΙΜΕS.CΟΜ

Μετακόμιση

Η ομάδα μπάσκετ της Νέας Ορλεάνης, οι Χόρνετς, βρήκαν νέα έδρα, καθώς η πόλη της Οκλαχόμα αποδέχθηκε να τους επιτρέψει να παίξουν τα 41 παιχνίδια εντός έδρας στο στάδιο της πόλης, σύμφωνα με προχθεσινή ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσποδνίας μπάσκετ. H ομάδα της μαρτυρικής Νέας Ορλεάνης θα παίξει τα εναπομείναντα έξι εντός έδρας παιχνίδια της στο γήπεδο του Μπατόν Ρπιζ της Λουιζιάνα, πολύ μικρότερης χωρητικότητας από εκείνο της Οκλαχόμα Σίτι. «Ηταν σημαντικό να συνδιοργανώσουμε έστω και λίγα παιχνίδια εντός της Λουιζιάνα, για να κρατήσουμε υψηλό το ηθικό των οπαδών μας», είπε ο πρόεδρος της ομάδας. Οι Χόρνετς έπαιζαν μέχρι τώρα στην Αρένα της Νέας Ορλεάνης, αφού εγκατέλειψαν τη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας το 2002. H Αρένα υπέστη σημαντικές ζημιές από τον πρόσφατο τυφώνα «Κατρίνα». Πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις είχαν προσφέρει στέγη στους Χόρνετς: μεταξύ τους το Λος Αντζελες, το Λας Βέγκας, το Νάσβιλ, το Κάνσας Σίτι και το Αναχαϊμ της Καλιφόρνια. Για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, όμως, η πόλη της Οκλαχόμα αποτελούσε τη βέλτιστη επιλογή, καθώς η βομβιστική ενέργεια κατά του ομοσπονδιακού κτιρίου το 1995 την καθιστά έμπειρη στην αντιμετώπιση τραγικών γεγονότων.

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Επαναφορά ισορροπίας

Οι διοργανωτές του διάσημου αγώνα γκολφ «President’s Cup» υποστηρίζουν ότι η φετινή διοργάνωση στη Βιρτζίνια θα δώσει λύση στη σοβούσα αντιζηλία, που γεννήθηκε το 2003 στη Νότιο Αφρική. Εκεί, ο Τάιγκερ Γουντς δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του βάθρου για την αμερικανική ομάδα, κάτι που ελπίζει να πετύχει φέτος. Καθώς οκτώ από τους δέκα καλύτερους παίκτες του κόσμου μαζεύονται σήμερα στη Βιρτζίνια οι θεατές μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα απολαύσουν τα ταλέντα εν δράσει. O επικεφαλής της ομάδας των Διεθνών, Γκάρι Πλέιερ κέρδισε στις αρχές της εβδομάδας την επιλογή των δύο πρώτων διαγωνιζόμενων, αποφασίζοντας ότι ο Νοτιο Αφρικανός Ρετίφ Γκούσενς και ο Αυστραλός Ανταμ Σκοτ θα ανοίξουν τον αγώνα. O Γκούσενς έχει κερδίσει δύο φορές το αμερικανικό Οπεν, ενώ ο Σκοτ βρίσκεται στον αριθμό 7 της παγκόσμιας κατάταξης του γκολφ. «Πιστεύω στη νίκη. Από την πρώτη κιόλας ημέραπρέπει να ανέβω στην κατάταξη. Ας μην ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζω τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Τάιγκερ. Πρέπει να εμψυχώσω την ομάδα μου», είπε προχθές ο Γκούσενς, σε μια προσπάθεια να φανεί αποφασισμένος και έτοιμος.

ΤΗΕ SUΝ

Δώστε θέαμα!

Ο Βρετανός ειδήμων των ποδοσφαιρικών θεμάτων, παραδοσιακός αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky Sport και εμπνευστής της σύγχρονης βαθμολογίας του ποδοσφαίρου, Τζίμι Χιλ, απηύθυνε προχθές έκκληση στους προέδρους των αγγλικών ομάδων, ώστε αυτοί να επαναφέρουν το θέαμα και την αγωνία στο άθλημα. O Χιλ πιστεύει ότι η πραγματική ισχύς στο ποδόσφαιρο εντοπίζεται στο εσωτερικό των αιθουσών συσκέψεων των διοικητικών συμβουλίων και όχι στους προπονητές ή τους παίκτες. Τώρα, πιστεύει ότι ήλθε η ώρα για τους επικεφαλής να αναλάβουν δράση. «Το ποδόσφαιρο είναι πρώτα από όλα θέαμα. Πρέπει να ξαναγίνει συναρπαστικό και γεμάτο γκολ. Οι πρόεδροι πρέπει να πιέζουν τους προπονητές για πιο επιθετικό παιχνίδι και προς την κατεύθυνση της εγκατάλειψης ττου αμυντικού παιχνιδιού», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή