ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Χρυσή» η Αγγελική στο παγκόσμιο κύπελλο

Αλλη μία επιτυχία σημείωσε η Αγγελική Ανδριοπούλου σε διεθνή διοργάνωση θαλασσίου σκι. Στον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου, που έγινε στο Ενισκίλεν της Βόρειας Ιρλανδίας, η Αγγελική κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο άλμα, χάλκινο στις φιγούρες και τέταρτη θέση στο σλάλομ. H Μαρία Βιμπρανιέτσοβα κατέλαβε την έκτη θέση στο άλμα. Είναι σημαντικό το ότι, για άλλη μια φορά, η χώρα μας έβαλε δύο αθλήτριες σε τελικό αγωνίσματος σε διεθνή διοργάνωση.

Στο άλμα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης σημείωσε επίδοση 46,9 μ. με δεύτερη τη Γιουν Φλάντμπουργκ (Δανία) 45,9 μ. H Βιμπρανιέτσοβα πήδησε 41,7 μ. Στις φιγούρες η Αγγελική συγκέντρωσε 5.600 βαθμούς. Να θυμίσουμε ότι η Βιμπρανιέτσοβα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα στον προηγούμενο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου που έγινε στην Ντούμπνα (Ρωσία).

– Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο 12ο διεθνές «Κύπελλο Πόρτο Χέλι». Εγιναν αγώνες στο σλάλομ και τ’ αποτελέσματα ήταν:

Ανδρες: Senior 1: 1. Ενγκελχαρτ (Αυστρία), Σπάρι (Ιταλία), 3. Γ. Βουρδαχάς.

Senior 2: Σωτ. Κύπριος, N. Φρανγκίστας, Σίγκριστ (Ελβετία).

Senior 3: Στ. Γουντ (Βρετανία).

Γυναίκες: Senior 1: Π. Κουρούνη, M. Χατζηγεωργίου.

ΟΠΕΝ Ανδρες: Αλ. Αθανασόπουλος.

ΟΠΕΝ Γυναίκες: Π. Κουρούνη, Αγγ. Παπαδημητρίου, Μαρ. Κόντη.

Οι αθλητές της κατηγορίας σίνιορ απέδειξαν ότι το θαλάσσιο σκι είναι άθλημα με το οποίο ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.