Πρωτάθλημα μετριότητας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο παιγνίδια χωρίς θεατές και με την εθνική ομάδα του μπάσκετ να διεκδικεί την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό, ήταν φυσικό να περάσει απαρατήρητη η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Ουδείς αντελήφθη ότι ο Ολυμπιακός έκανε το «4X4» ή ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε εφέτος για πρώτη φορά(!) και η AEK πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα, όπου θα «υποφέρουν» όλες οι ομάδες…

Οι πρωταθλητές, λοιπόν, κέρδισαν τον «Akratitos-Multinational» του «κυρίου Μάκη» με 2-0, αλλά το μόνο που άξιζε ήταν η άποψη του κ. Σουλίντ, όταν κάποιος είπε ότι «ο Ριβάλντο ήταν σήμερα πολύ καλός που έπαιξε στη θέση του». Αφοπλιστικότατα, ο Νορβηγός πέταξε το φαρμάκι του: «Μάλλον παρακολουθήσαμε διαφορετικούς αγώνες» και έπεται συνέχεια στο Bernabeu!

O Παναθηναϊκός, χωρίς να αποδώσει έστω και υποφερτά, παίζοντας, πάντως, με έναν αμυντικό χαφ, κέρδισε με 3-0 τον Πανιώνιο και σήμερα παίζει με τη Βέρντερ. Ομάδα χωρίς ποιότητα και φαντασία, πέτυχε γκολ από «στημένες» φάσεις απέναντι σε μια άμυνα που φορούσε παπούτσια από τσιμέντο και ελπίζει απόψε σε κάτι διαφορετικό. Μακάρι, αλλά δείχνει (πολύ) χλωμό…

Η AEK κινδύνευσε, πολιορκήθηκε, δεν είχε τον Λυμπερόπουλο, αλλά κέρδισε με ένα γκολ που ήλθε σε καίρια στιγμή. Δεν είναι εύκολο (ποτέ δεν ήταν) να κερδίζεις στη Λάρισα και η ομάδα του κ. Σάντος έδειξε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα, χωρίς να έχει καλή απόδοση.

Κέρδισε εύκολα ο ΠΑΟΚ το Αιγάλεω με 2-0 και, για πρώτη φορά εφέτος, είχε ρυθμό στο παιγνίδι του. Χωρίς τον Ματέους που ματαίως αναμενόταν, οι μελανόλευκοι είχαν εύκολες μεταβιβάσεις και καλή κυκλοφορία, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα από μια ομάδα που μάλλον άφησε στο λεκανοπέδιο την καλή της όψη.

Η Ξάνθη λύγισε (1-0) στο 87΄ την αντίσταση του πολύ καλού Λεβαδειακού (φαίνεται η δουλειά του κ. Λεμονή) και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση του πίνακα. Το παιγνίδι ήταν μέτριο, αφού οι Βοιωτοί πέτυχαν να περιορίσουν τα «κλειδιά» των γηπεδούχων. Οι ακρίτες, πάντως, έχουν (και) εφέτος υψηλές φιλοδοξίες. Μεθαύριο η «Μπόρο» θα υποφέρει…

Με 2-1 κέρδισε ο Ιωνικός την Καλλιθέα, σε ένα καλό παιγνίδι, με πείσμα και κοινή συνισταμένη την -όσο το δυνατόν συντομότερα- αποφυγή εμπλοκής στην επικίνδυνη ζώνη.

Ο προβληματικός ΟΦΗ έχασε και χθες, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο από τον Ηρακλή (0-1), που κέρδισε για πρώτη φορά εφέτος τρεις πόντους. Μέτριος ο νικητής, απέναντι σε μια ομάδα που, από πέρυσι, παραπαίει και ψάχνεται. O κ. Βλάχος ασφαλώς θα έχει μετανιώσει για την επιλογή του.

Κάτι μου λέει ότι εφέτος θα έχουμε αρνητικό ρεκόρ στα εισιτήρια. Κι αν οι (16) ομάδες της A΄ Εθνικής γίνουν 18 αντί για 14, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή