Ατελείωτα πειράγματα, σαμπάνιες και γλέντι

Ατελείωτα πειράγματα, σαμπάνιες και γλέντι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «τείχη της πόλης» δεν χρειαζόταν να «γκρεμιστούν» για την υποδοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, εθνικής Ελλάδας μπάσκετ. Δεν θα ταίριαζε, εξάλλου, στη σεμνότητα αυτών των διεθνών παικτών, του προπονητή τους Παναγιώτη Γιαννάκη και όσων περιβάλλουν τους «ολόχρυσους» πρωταθλητές. H πτήση τσάρτερ αναχώρησε από το Βελιγράδι με τραγούδια από τους Ελληνες διεθνείς και στη διάρκειά της, άπαντες ήπιαν σαμπάνια από την ευρωπαϊκή κούπα που έμοιαζε πολύ… ελαφριά, παρά το βάρος της, για την… επαναστατημένη γενιά του ελληνικού μπάσκετ.

Ατελείωτα «πειράγματα» μεταξύ των παικτών, ο Γιαννάκης πήγε στο πιλοτήριο μαζί με το τρόπαιο και όλοι σκέφτονταν ότι χθες το βράδυ, δεν λειτουργούσε κανένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για να συνεχιστούν τα επινίκια και η σαμπάνια να μετατραπεί σε ουίσκι και βότκα, όπως αρμόζει σε «μεθυσμένους» πρωταθλητές!

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι εκπρόσωποι της Πολιτείας είχαν προετοιμάσει μια λιτή τελετή υποδοχής, ενώ οι άνθρωποι του μπάσκετ έσφιγγαν στην αγκαλιά τους τούς μεγάλους πρωταγωνιστές και έπαιρναν λάμψη από το χρυσό μετάλλιο.

Ο Κώστας Πολίτης, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Γιάννης Ιωαννίδης συνεχάρησαν έναν έναν όλους τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά για την υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε. H κόπωση και η υπερένταση ήταν «ζωγραφισμένη» στα πρόσωπα όλων, αλλά ωχριούσε μπροστά στην ευτυχία της επιστροφής του ευρωπαϊκού τροπαίου στο «σπίτι» του, ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια. Τι και αν το πέρασμα του χρόνου φαινόταν σε όλους τους παλαιότερους; Είχε έρθει η νιότη του Ζήση, του Διαμαντίδη, του Χατζηβρέττα και των άλλων πρωταθλητών από το… μέλλον για να κάνει «λίφτινγκ» σε όλους όσοι πίστευαν ότι η εθνική μπάσκετ θα «σηκωθεί» και πάλι ψηλά.

Σήμερα το μεσημέρι, σύσσωμη η εθνική ομάδα μπάσκετ θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και εν συνεχεία θα μεταβούν στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την καθιερωμένη δεξίωση που θα γίνει για μία ακόμα επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή