ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΔΕΝ σταματώ να τραγουδώ ποτέ». Το περυσινό τραγούδι που κατέκτησε την Ευρώπη ανέβηκε και εφέτος στην κορυφή. Ανέλπιστα. Βήμα βήμα, όπως και η εθνική ποδοσφαίρου, έτσι κι αυτή του μπάσκετ πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πανάξια. Και όσο κι αν το Σάββατο το βράδυ, στον αγώνα με τη Γαλλία, ο Θεός ήταν… Ελληνας, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ, τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη είχαν την πιο σταθερή απόδοση και παρουσία.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ που η… Ελλαδίτσα, αυτή η χώρα των ένδεκα εκατομμυρίων ψυχών, έχει δύο ομάδες εν δυνάμει πρωταθλήτριες Ευρώπης, στα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα. Στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ σ’ αυτά και την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τα μετάλλια των αθλητών μας στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα. H σούμα είναι εντυπωσιακή!

ΤΕΛΙΚΑ, παρ’ όλη την γκρίνια μας, τη μιζέρια μας, τους οικογενειακούς καβγάδες μας, ο αθλητισμός προχωράει. Μήπως -έστω κι αν δεν εκμεταλλευόμαστε τις επιτυχίες μας- κάτι μένει από την κατάκτηση των τίτλων;

ΜΠΟΡΕΙ να μην είμαστε σίγουροι, όμως τα γεγονότα δείχνουν κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν ο θρίαμβος της εθνικής μπάσκετ ξεχαστεί σε λίγους μήνες και επιστρέψουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα των άδειων εξεδρών. Δεν μπορεί, κάτι θα θυμίζει… Βελιγράδι. Οπως κάτι πάντα θυμίζει… Λισσαβώνα.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ το να κρατηθείς στην κορυφή είναι πολύ δυσκολότερο από το να αναρριχηθείς, είναι απαραίτητο πρωτίστως ο Γιαννάκης και εν συνεχεία η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να παραδειγματιστούν από τα σφάλματα των ομολόγων τους στο ποδόσφαιρο.

ΜΠΟΡΕΙ φυσικά η παρουσία στο Παγκόσμιο του 2006, στην Ιαπωνία, να είναι εξασφαλισμένη και να μη χρειάζονται αγώνες πρόκρισης. Οπως και στην τελική φάση του επόμενου Ευρωμπάσκετ. Ομως η ομάδα αυτή είναι η «πρώτη σε όλη την Ευρώπη» κι έτσι θα αντιμετωπίζεται από τις αντιπάλους.

ΚΙ AYTH είναι υποχρεωμένη να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως δεν έφτασε… ουρανοκατέβατη στην κορυφή, αλλά πάλεψε και βρέθηκε εκεί με την αξία της. Τα λόγια θαυμασμού που ακούγονται αυτή την ώρα απ’ όλους τους Ευρωπαίους δεν θα πρέπει να γίνουν ειρωνικά σχόλια των ξένων… φίλων μας που περιμένουν στη γωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή