Μόνο δύο Ελληνες παλαιστές στη Βουδαπέστη

Μόνο δύο Ελληνες παλαιστές στη Βουδαπέστη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεσολαβητική προσπάθεια του πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Θόδωρου Συνοδινού, δεν απέδωσε καρπούς κι έτσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης, που άρχισε χθες στη Βουδαπέστη, πήγαν μόνο δύο αθλητές, ο Απόστολος Τασκούδης (66 κιλά) και ο Θεοδόσης Παυλίδης (74). Οι Λάζαρος Λοϊζίδης (84), Στάθης Τοπαλίδης (120) και Βαλέριος Κογκουασβίλι (60) αποφάσισαν οριστικά να απόσχουν από τους αγώνες, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των Αμιράν Καρντάνοφ και Αφταντίλ Ξανθόπουλου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του κ. Συνοδινού.

Ο Τασκούδης πέρασε χωρίς αγώνα στους 32 (αγωνίσθηκαν 36 αθλητές) και στον β΄ γύρο νίκησε με 2-0 στα δίλεπτα (6-0, 7-4) τον Αλ Κουμπαΐσι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μπήκε στους 16. Εκεί έπαιξε με τον Γεωργιανό Οτάρ Τουσισβίλι και έχασε με 1-2 δίλεπτα (3-3, 0-2, 2-4). Επειδή δε, ο αντίπαλός του δεν έφτασε στον τελικό, ο Τασκούδης έμεινε στη 16άδα. Σήμερα θα αγωνισθεί ο Παυλίδης.

Η Ρωσία (δύο χρυσά) και οι χώρες που προήλθαν από την πρώην Σοβιετική Ενωση κυριάρχησαν χθες, αφού πήραν πέντε από τα 12 μετάλλια. Καλά πήγαν η Βουλγαρία και η Κούβα. Τα αποτελέσματα:

55 κιλά: 1. Μανσούροφ (Ουζμπεκιστάν), 2. Βελίκοφ (Βουλγαρία), 3. Τζον Χιόν Γκουκ (B. Κορέα) και Ναράνμπατάρ (Μογγολία).

60 κ.: 1. Ντουντάεφ (Ρωσία), 2. Κιντάνα (Κούβα), 3. Μπερμπεριάν (Αρμενία) και Μοχαμαντιπαχνεχκαλαέι (Ιράν).

66 κ.: 1. Μουρταζαλίεφ (Ρωσία), 2. Μπαρζάκοφ (Βουλγαρία), 3. Τουσισβίλι (Γεωργία) και Γκαρσόν (Κούβα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή