Ευρωπαίος Παναθηναϊκός

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή ναι, ήταν η πυρκαγιά που υποσχέθηκε ο Μαλεζάνι! Ενας εκπληκτικός Παναθηναϊκός στο β΄ ημίχρονο, βγαλμένος από τις πιο μεγάλες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, ήταν ο πρωταγωνιστής στο καλύτερο ποιοτικά παιχνίδι που είδαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια σε ελληνικό γήπεδο και γέμισε με αισιοδοξία για το μέλλον τούς τόσο απαιτητικούς και ανυπόμονους οπαδούς του. H νίκη με 2-1 επί της φαρμακερής Βέντερ στο «καυτό» OAKA ήταν απλώς το βαθμολογικό κέρδος. H μεγαλύτερη αμοιβή είναι ότι ο Μαλεζάνι έριξε στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ τρία νέα παιδιά (Δάρλα, Μάντζιο, Τζιώλη) και δικαιώθηκε απόλυτα για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε, γιατί ήταν όλοι τους υπέροχοι. Ηταν μια καταπληκτική εμφάνιση απ’ όλους τους παίκτες της ελληνικής ομάδας στο β΄ μέρος, με δύο δοκάρια και 3-4 μεγάλες ευκαιρίες, σ’ ένα ημίχρονο που τα είχε όλα εκτός από το γκολ. Και τα τρία είχαν μπει στο α΄ μέρος.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν ονειρεμένο, με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τόργκελε, ο οποίος δημιούργησε και τα δύο γκολ, το πρώτο με το πέναλτι που κέρδισε από τον Νάλντο στο 5΄ (το εκτέλεσε εύστοχα ο Γκονζάλες) και το δεύτερο στο 8΄, όταν μπήκε μόνος του προ του Ράινκε και στην κόντρα με τον Σουλτς, η μπάλα έφτασε στον Μάντζιο που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα του κόσμου ίσως να είχε λυγίσει απ’ αυτήν την οδυνηρή εξέλιξη, όχι όμως μια… γερμανική. H Βέρντερ έβαλε την μπάλα κάτω και κατάφερε να αναστατώσει ουκ ολίγες φορές την ελληνική άμυνα, που σώθηκε πότε από τον Γκαλίνοβιτς, πότε από τον (σχεδόν ανίκητο) Μόρις, πότε από την αστοχία των Γερμανών, πότε από την τύχη. Το κακό για τον Παναθηναϊκό ήλθε όταν πέρασε η… καταιγίδα, στο σημείο που κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. H αργή συνεννόηση πάγκου – ιατρικού τιμ στον σοβαρό τραυματισμό του Γκούμα (χτύπησε στο κεφάλι και αποχώρησε) έδωσε τη δυνατότητα στον Κλόζε να μειώσει σε 2-1 στο 41΄ όταν οι «πράσινοι» έπαιζαν με δέκα, πριν προλάβει να μπει στο παιχνίδι ο Κώτσιος.

Το β΄ ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα από το πρώτο, κυρίως επειδή η ελληνική ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει στο κέντρο πιέζοντας από ψηλά και να βγάλει επικίνδυνες αντεπιθέσεις που έφεραν ένα δοκάρι σε σόλο του Γκονζάλες στο 49΄. O Μαλεζάνι ήθελε έναν δεύτερο αμυντικό χαφ και διάλεξε τον Τζιώλη, αλλά η επιλογή του να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Τόργκελε δεν άρεσε στον κόσμο που δεν το γνώριζε. O Ιταλός άφησε τον Μάντζιο που είχε καταπληκτική απόδοση στο β΄ μέρος και τον άλλαξε μετά με τον γρήγορο και φρέσκο Γκέκα, ο οποίος είχε δύο φάσεις που θα μπορούσε να «τελειώσει» το παιχνίδι, αλλά τα πλασέ του δεν βρήκαν στόχο. H πιο τρανταχτή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήλθε με το δεύτερο δοκάρι του Γκονζάλες στο 68΄ αλλά η φάση αυτή κέρδισε στα… σημεία άλλες δύο καταπληκτικές ευκαιρίες του Εκι και του Σέριτς στο φινάλε του αγώνα (εκπληκτικές επεμβάσεις του Ράινκε), σ’ ένα χρονικό σημείο που είχε χαθεί το… τόπι από το συνεχές πάνω κάτω και τον εκπληκτικό ρυθμό του αγώνα. O Γκαλίνοβιτς πάντως είχε… προλάβει τον Ράινκε με μια διπλή εντυπωσιακή απόκρουση που έκανε εξ επαφής στο 80΄. H αποβολή του Κλάζνιτς με δύο κίτρινες στο 86΄ έδωσε ανάσες στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Δάρλας, Γκούμας (41΄ Κώτσιος), Μόρις, Κονσεϊσάο, Σέριτς, Νίλσον, Μάντζιος (72΄ Γκέκας), Γκονζάλες, Τόργκελε (57΄ Τζιόλης).

ΒΕΡΝΤΕΡ: Ράινκε, Νάλντο, Μπάουμαν (63΄ Χουντ), Μικού, Κλόζε, Οβομουέλα, Αντρεάσεν, Κλάζνιτς, Φρινγκς, Μπορόφσκι, Σουλτς (74΄ Βαλντέζ).

– Εκτός 18άδας έμειναν οι Ολισαντέμπε, Χαραλαμπίδης, μαζί με τους τραυματίες Παπαδόπουλο, Αντριτς. O «Μανόλης» είχε ιδιαίτερη συνομιλία το πρωί με τον Μαλεζάνι και του είπε ότι δεν νιώθει 100% έτοιμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή