«Σας περιμένω το καλοκαίρι»

«Σας περιμένω το καλοκαίρι»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε και τη χαρά που δώσαμε σε όλους του Ελληνες. Να είστε υγιείς και να θυμάστε πάντα αυτό που σας έλεγα τους δύο τελευταίους μήνες. Να ευχαριστιόσαστε το μπάσκετ που θα παίξετε».

Λίγα λόγια και καλά του «νονού» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Παναγιώτη Γιαννάκη, στα «παιδιά» του, την ώρα του αποχαιρετισμού τους, ύστερα από την τιμή που έκαναν στους διεθνείς παίκτες και στο προπονητικό τιμ και στην EOK ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Το ταξίδι προς την Ιθάκη» για την εθνική ομάδα μπάσκετ ήταν ονειρικό και η κατάληξή του η ιδανικότερη. Υστερα από 60 ημέρες συνύπαρξης, συνεργασίας και σκληρής δουλειάς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποχαιρέτησε τους παίκτες και τους συνεργάτες του μ’ ένα πλατύ χαμόγελο και τα παραπάνω λόγια που τους είπε στο ξενοδοχείο, όπου άρχισε η προσπάθεια αναρρίχησης της ελληνικής ομάδας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Γιαννάκης ανανέωσε το ραντεβού του με τους πρωταθλητές Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2006 και την επόμενη διοργάνωση που θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, καθώς ο «δράκος» θα συνεχίσει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, όπως έγραψε η «K» το προηγούμενο Σάββατο, ύστερα από την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας. H «χημεία» Γιαννάκη και διεθνών παικτών αποδείχθηκε ιδανική και πιστοποιήθηκε με την κατάκτηση του «χρυσού» μεταλλίου, με αποτέλεσμα η EOK να συζητήσει το επόμενο καλοκαίρι την παραμονή του Γιαννάκη στην Εθνική από το 2006 έως το 2008 και ύστερα από την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με το Μαρούσι για την περίοδο 2005-06.

H κόπωση του Γιαννάκη με τη διπλή ενασχόλησή του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, είναι δεδομένη, αλλά δεδομένη είναι και η καθοδήγηση της ελληνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, στο Ευρωμπάσκετ του 2007 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, με πλώρη για τις επόμενες διακρίσεις της Εθνικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή