«H προϊστορία αλλάζει»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Ακούγοντας κάποιος τον Τροντ Σόλιντ και τον Ριβάλντο να μιλούν χθες βράδυ στην αίθουσα Τύπου του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τον αποψινό αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (9.45 μ.μ. MEGA), θα κατέληγε στο εξής συμπέρασμα: ότι στο ποδοσφαιρικό τμήμα των «ερυθρολεύκων» υπάρχει πίστη για θετικό αποτέλεσμα στην ισπανική πρωτεύουσα. Μάλιστα, όταν υπενθυμίσαμε στον Τροντ Σόλιντ ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει ποτέ μακριά απ’ την Ελλάδα σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, (μετράει μόλις τέσσερις ισοπαλίες), είπε με έμφαση: «Αυτά είναι στο παρελθόν. Αλλά η προϊστορία καμιά φορά αλλάζει, μπορεί και αύριο (σ.σ. σήμερα)». O Τροντ Σόλιντ πρόσθεσε ότι θα είναι ευχαριστημένος με ισοπαλία, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, αλλά και για το σύστημα που θα ακολουθήσει. Μάλιστα και στη χθεσινοβραδινή προπόνηση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», την οποία παρακολούθησε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Νορβηγός τεχνικός κράτησε τα χαρτιά του κλειστά. Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ενισχύσει την αμυντική λειτουργία, ξεκινώντας και Κωστούλα και Ανατολάκη αλλά και Καψή.

Στη συνέντευξη Τύπου και ο Ριβάλντο εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα: «H ισοπαλία θα είναι πάρα πολύ καλή. Ηρθαμε εδώ για να παίξουμε ελεύθερα και αν έρθει η νίκη, ακόμα καλύτερα». Ως πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Βραζιλιάνος ξέρει καλά ότι οι Μαδριλένοι του ετοιμάζουν… θερμή υποδοχή: «Σίγουρα θα ακούσω κάποιες αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, αλλά αυτό είναι λογικό». Παρεμπιπτόντως, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αναμένεται να βρεθούν απόψε περισσότεροι από 70.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και περίπου 1.200 οπαδοί του Ολυμπιακού.

Απ’ την αποστολή της Ρεάλ αποκλείστηκε ο ανέτοιμος Ζιντάν και ο τιμωρημένος Ρονάλντο. O Βραζιλιάνος προπονητής, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο αναφέρθηκε χθες στην κρισιμότητα του αγώνα: «Τόσο εγώ, όσο και οι παίκτες μου, έχουμε πάρει την απόφαση να κερδίσουμε αυτό το ματς. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. O Ριβάλντο είναι το είδος παίκτη που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο παιχνίδι να κάνει μία πολύ σημαντική κίνηση και να σκοράρει. Το θέμα δεν είναι να παίξουμε καλά ή άσχημα. Το θέμα είναι κερδίσουμε». Από την πλευρά του, ο Ικερ Κασίγιας, είπε: «Μετά από την ήττα στη Λιόν, το αυριανό παιχνίδι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες, αφού γίνεται δύσκολη και περίπλοκη η κατάσταση για εκείνη που δεν θα κερδίσει. O Ριβάλντο έχει την ίδια ποιότητα που είχε πάντα. Είναι από τους παίκτες που μου αρέσει να βλέπω στο γήπεδο. Ελπίζω να μην με αναγκάσει σε κάποια δύσκολη επέμβαση». H πιθανή ενδεκάδα: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ελγέρα, Ράμος, Γκούτι, Γκαρθί, Μπέκαμ, Μπαπτίστα, Ρομπίνιο και Ραούλ. Διαιτητής θα είναι ο Γερμανός, Μάρκους Μερκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή