Πού ήταν αυτός ο Ολυμπιακός;

Πού ήταν αυτός ο Ολυμπιακός;

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Μια βολίδα του Παντελή Καφέ στο 47΄ έβαλε «φωτιά» σ’ ένα ματς που έμοιαζε ολότελα χαμένο για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο επειδή η Ρεάλ είχε ανοίξει από νωρίς το σκορ στο «Μπερναμπέου» αλλά γιατί στο α΄ ημίχρονο είχε χάσει πάμπολλες ευκαιρίες να μετατρέψει το παιχνίδι σε περίπατο. Τελικά, αυτό το γκολ έκανε μεν «γκραν γκινιόλ» τον αγώνα, δεν αποδείχθηκε όμως αρκετό για τη «χρυσή» ισοπαλία. Το γκολ του 20χρονου Σολντάντο στο 86΄ έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ με 2-1 και άφησε τους «ερυθρόλευκους» με τη γλυκόπικρη γεύση μιας μεγάλης χαμένης ευκαιρίας…

Το α΄ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τη Ρεάλ, η οποία πίεσε από την αρχή και άνοιξε από νωρίς το σκορ, με κοντινή κεφαλιά του Ραούλ στο 9΄, σε σέντρα του Μπέκαμ. H πρώτη απειλή με το φάουλ του Ριβάλντο (εξουδετέρωσε θεαματικά ο Κασίγιας στο 16΄) δεν άλλαξε την ιστορία του αγώνα, που ήθελε τους Μαδριλένους μόνιμους επισκέπτες στα καρέ του Νικοπολίδη, να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. O διεθνής τερματοφύλακας ήταν ο «φύλακας άγγελος» της ελληνικής ομάδας. Εκανε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα», δε λύγισε στην πίεση και με μια σειρά εντυπωσιακών επεμβάσεων, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, δίνοντάς του το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο β΄ ημίχρονο.

Ο Παντελής Καφές πήγε να ολοκληρώσει αυτό που έχτισε πρώτος απ’ όλους ο Νικοπολίδης. M’ ένα κεραυνό πολύ έξω από την περιοχή, τίναξε τα δίκτυα του Κασίγιας, ισοφάρισε σε 1-1 και άλλαξε εντελώς την εικόνα του αγώνα. O Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του, η Ρεάλ άρχισε να πνίγεται στο άγχος της, με συνέπεια η ελληνική ομάδα να ελέγξει πολύ καλύτερα το ρυθμό και να πατάει πιο φιλόδοξα στο χόρτο. H είσοδος του Καψή στη θέση του τραυματία Μαυρογενίδη έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά στην ελληνική άμυνα και τη δύναμη στους υπόλοιπους να βγαίνουν αρκετά συχνά μπροστά για να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη. Το έψαξε το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός, είχε 2-3 καλές στιγμές, όχι όμως την κλασική ευκαιρία που θα μπορούσε να το φέρει. Αντίθετα, η Ρεάλ παρότι δεν ήταν πιεστική ούτε εκρηκτική, δημιούργησε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες (σχεδόν όλες με κεφαλιές) μέχρι να λυτρωθεί στο 87΄ από τη διπλή κεφαλιά του Σολντάντο. O «αέρας» ήταν η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού καθώς η Ρεάλ πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιές, είχε και δοκάρι με κεφαλιά του Μπαπτίστα στο 78΄. Το παιχνίδι τελείωσε με την αυστηρή κόκκινη στον Ράμος για μια κίνηση που έκανε προς τον Οκκά, αλλά ο Μερκ δεν άφησε τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει την τελευταία του ευκαιρία. Σφύριξε λήξη, χωρίς να κρατήσει ούτε ένα λεπτό καθυστέρηση!

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο (81΄ Ντιόγκο), Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Πάμπλο Γκαρσία (85΄ Γκράβερσεν), Γκούτι, Μπέκαμ, Μπαπτίστα (79΄ Σολντάντο), Ρομπίνιο, Ραούλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (40΄ Καψής), Ανατολάκης, Κωστούλας, Γεωργάτος, Τουρέ, Στολτίδης (90΄ Μπαμπαγκίντα), Καφές, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου (84΄ Οκκάς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή