Σωστή διαχείριση της νίκης

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφησαν στα δίκτυα της Βέρντερ όλο το βάρος που κουβαλούσαν εδώ και καιρό στην πλάτη τους, γλέντησαν με ένα έντονο ξέσπασμα τη νίκη, είπαν ό,τι είχαν να πουν για να βγάλουν από μέσα τους όσα τους «έπνιγαν» αλλά από χθες πήραν ξανά μια βαθιά ανάσα για να συνεχίσουν τον δρόμο τους! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν μπει στη φιλοσοφία του προπονητή τους και είναι φανερό αυτό στον τρόπο που αντιδρούν. Αρχή του Μαλεζάνι είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε πανικός στα δύσκολα ούτε και υπερβολικός ενθουσιασμός όταν γυρίζει το νόμισμα και δείχνει την «καλή» του όψη. Και έχει δίκιο σ’ αυτό ο Ιταλός. Οπως δεν μπορεί όλοι αυτοί οι καλοί παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός να ξέχασαν τόσο καιρό την μπάλα, έτσι ακριβώς δεν μπορεί να «έθαψαν» μέσα σε μια βραδιά όλα όσα τους ταλαιπωρούσαν, με φάρμακο μόνο μια νίκη, όσο σημαντική κι αν είναι αυτή. Μπορεί να έχει πει ο Μαλεζάνι ότι μια νίκη αρκεί για να ανάψει τη φλόγα και να φέρει… πυρκαγιά, αλλά στην ουσία, θέλει ακόμα πολλή δουλειά ο Παναθηναϊκός για να γίνει καλύτερη ομάδα και να αφήσει πίσω του όλα αυτά που τον παίδεψαν τον τελευταίο μήνα. O δρόμος είναι μακρύς ακόμα και οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει.

Τα κέρδη για τους «πράσινους» δεν αποτιμώνται μόνο σε βαθμολογικό επίπεδο. H νίκη επί της Βέρντερ τους κρατάει μεν ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό είναι παρά μόνο ένα από τα πολλά παράπλευρα κέρδη. Εκτός από τη γερμανική ομάδα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον κακό του εαυτό, τη δυσπιστία ενός σημαντικού μέρους των οπαδών του, την κακή ψυχολογία του, την κακοδαιμονία του, όπως και «κέρδισε» και τον προπονητή του, μαζί με πολλούς παίκτες, παλιούς και νέους. Είναι πολύ σημαντικό που οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού αντιλήφθηκαν το λάθος τους όταν αποδοκίμασαν τον Μαλεζάνι κατά την ώρα των αλλαγών του και τον χειροκρότησαν στο τέλος, αναγνωρίζοντας ότι έπαιξε πολύ έξυπνα στη σκακιέρα του OAKA. O Ιταλός προπονητής αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία τον τελευταίο καιρό και είχε μεγάλη ανάγκη αυτήν την αναστροφή του κλίματος.

Ο Μαλεζάνι κέρδισε κι άλλους πόντους γιατί έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη σε νέα παιδιά και δικαιώθηκε. Χρησιμοποίησε έξι παίκτες κάτω των 24 ετών και όλοι τους τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. O Μάντζιος, ο Δάρλας, ο Τζιώλης, ο Τόργκελε γέμισαν με ελπίδες τον κόσμο, ενώ ανάλογη εμφάνιση έκαναν και μερικοί «παλιοί» όπως ο Μόρις, ο Γκαλίνοβιτς, ο εκπληκτικός στο β΄ ημίχρονο Γκονζάλες. Κοντά τους όλοι οι υπόλοιποι πήγαν καλά και έδειξαν ότι τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, όλα αρχίζουν να γίνονται καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι… έφτασαν κάπου.

Ο Ολιζαντέμπε

Η νίκη πάντως είχε και ένα «αγκάθι». Το θέμα του Ολιζαντέμπε προέκυψε ξαφνικά αλλά μάλλον θα μείνει εντός αποδυτηρίων και θα λυθεί χωρίς να φτάσει στα γραφεία της διοίκησης. O Μαλεζάνι τον υπολόγιζε ακόμα και για την αρχική ενδεκάδα και ενοχλήθηκε (το έδειξε φανερά αυτό) όταν τον άκουσε να λέει ότι έχει πονόδοντο μαζί με πονοκέφαλο και ότι γενικά δεν νιώθει έτοιμος να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, αλλά μπορεί να μείνει στον πάγκο και να παίξει για λίγο αν χρειαστεί. O Μαλεζάνι θεώρησε ότι δεν είναι αυτός σοβαρός λόγος για να θέσει εαυτόν εκτός μάχης σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Τον φώναξε χθες στο γραφείο του και μίλησαν για πολλή ώρα, αλλά τα ελαφρυντικά για τον παίκτη αποδείχθηκαν τελικά πολλά, οπότε δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια, τουλάχιστον… φανερά. O Ολιζαντέμπε είχε ενημερώσει τον γιατρό από τη Δευτέρα, ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή και χθες είχε φλεγμονή, που δεν τον «χτύπησε» απλώς στα δόντια αλλά και στο μυϊκό του σύστημα. Δεν προπονήθηκε φυσικά και περιμένει να δει πώς θα χειριστεί το θέμα ο προπονητής του στη συνέχεια. Το γυαλί πάντως έχει ραγίσει και αυτό ίσως προκαλέσει εξελίξεις τον Ιανουάριο…

– Δεν μίλησε στους παίκτες του χθες ο Μαλεζάνι. Οσοι έπαιξαν, χαλάρωσαν, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. O Γκούμας έκανε τέσσερα ράμματα στο κεφάλι, ευτυχώς όμως το κακό περιορίστηκε εκεί. Οι Παπαδόπουλος, Αντριτς πάνε καλύτερα, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή