«Κόκκινη»… εισβολή στη Μαδρίτη

«Κόκκινη»… εισβολή στη Μαδρίτη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Κάνοντας μια βόλτα χθες το πρωί στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, το «ερυθρόλευκο» στοιχείο έκανε έντονη την παρουσία του. Οι περίπου 1.200 φίλοι του Ολυμπιακού που ήρθαν έως εδώ για να παρακολουθήσουν τον χθεσινοβραδινό αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, περπάτησαν πάνω – κάτω το εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης, «ροκανίζοντας» το χρόνο ώς τη σέντρα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία έδειχναν ρεαλιστές. Είχαν έρθει έως στην καρδιά της Ιβηρικής Χερσονήσου για να απολαύσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό, να κάνουν τα ψώνια τους και να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα στο επιβλητικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με αντίπαλο ένα… γαλαξία αστέρων.

Οι φιλοδοξίες τους έφθαναν ώς εκεί. Μπορεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους να είχαν όνειρα για ισοπαλία ή ακόμη και νίκη στη Μαδρίτη, αλλά αν και ψάξαμε πολύ, δεν βρήκαμε κάποιον που να είχε το θάρρος να το εκστομίσει. Και πιστέψτε μας, αυτό είναι ποδοσφαιρική υγεία. Μία νοοτροπία που θα πρέπει να επηρεάζει τη συμπεριφορά μας και τις επιλογές μας και στις εντός των ελληνικών συνόρων ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Μη μας πείτε ότι δεν είναι υγεία να επισκέπτονται κατά εκατοντάδες οι οπαδοί του Ολυμπιακού την μπουτίκ της Ρεάλ για να αγοράσουν αναμνηστικά.

Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι με τη Βασίλισσα της Ευρώπης το αντιμετώπιζαν έτσι ακριβώς όπως έπρεπε: ως ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Περίμεναν πώς και πώς να περάσουν μία από αρκετές δεκάδες θύρες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», να καθήσουν στις κερκίδες αυτής της σύγχρονης ισπανικής αρένας και απολαύσουν μία παράσταση. Παρεμπιπτόντως, μια και ο λόγος για την έδρα των Μαδριλένων, να σας ενημερώσουμε πως στον ετήσιο προϋπολογισμό υπάρχει πάντα ένα ποσό που καταλήγει σε έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου. Γι’ αυτό και το Μπερναμπέου μεγαλώνει, ομορφαίνει και γίνεται πιο λειτουργικό χρόνο με το χρόνο. Και ας εγκαινιάστηκε το 1947…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή