Παλικαρίσια πρόκριση με 9 παίκτες ο ΠΑΟΚ

Παλικαρίσια πρόκριση με 9 παίκτες ο ΠΑΟΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη. H ουκρανική ομάδα ονομάζεται Μέταλουργκ, ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σκληρότερος και από το πιο σκληρό μέταλλο στον χθεσινό αγώνα που έγινε στο Ντόνετσκ και πήρε αυτό που ήθελε, ώστε να προκριθεί στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Παίζοντας με 10 παίκτες από το 82΄ (απεβλήθη ο Καρυπίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι) και με εννέα από το 85΄ (απεβλήθη ο Γιασεμάκης με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω στον Τσκατσένκο), άντεξε στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των παικτών της ουκρανικής ομάδας και απέσπασε ισοπαλία με 2-2, που, σε συνδυασμό με την ισοπαλία 1-1 της Τούμπας, του έδωσε την πρόκριση.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 39΄ με τον Κοσίριν, με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζαχάρλιουκα.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε τάχιστα και μπήκε εκείνος στη θέση του «οδηγού». Στο 41΄ ο Σαλπιγγίδης έφυγε «στην πλάτη» της άμυνας της Μέταλουργκ και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βιρτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ζαγοράκης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης απέτυχε να «πιάσει» κεφαλιά, αλλά αυτό μπέρδεψε τους αμυντικούς της Μέταλουργκ και ο Παντελής Κωνσταντινίδης με δεξί συρτό σουτ έδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 57΄ ο Σίστσενκο, που με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στο κέντρο άμυνας του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός σε δύο περιπτώσεις, όταν η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια της εστίας του Φερνάντες. Στο 18΄ σε γυριστό σουτ του Κοσίριν και στο 55΄ σε κεφαλιά του ίδιου. Στα τελευταία 10 λεπτά ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε σθεναρά, προκειμένου να κρατήσει την πρόκριση. Στο 87΄ ο Γκιουζέλοφ αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση. Στο 90΄ ο Φερνάντες πραγματοποίησε τριπλή επέμβαση σε δύο σουτ του Φλορέα και ένα του Ζότοφ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αλιούτα έχασε την τελευταία ευκαιρία της Μέταλουργκ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής.

ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΚ: Βιρτ, Τσκατσένκο, Φλορέα, Τσέτσερ, Γκιουζέλοφ (+90΄ Γκρνκάροφ), Αλιούτα, Ρίστιτς (83΄ Πριόμοφ), Ζαχάρλιουκα, Ζότοφ, Κοσίριν, Σίστσενκο.

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Φιουτσίνι, Χαραλάμπους, Ουντέζε, Καρυπίδης, Ηλιάδης (55΄ Ζωγραφάκης), Π. Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Μπαλάφας, Μίετσελ (80΄ Γιασεμάκης), Σαλπιγγίδης (69΄ Χασιώτης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή