Πικρό τέλος για την AEK

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ευρωπαϊκή διαδρομή της AEK, την βρίσκει με… κοντομάνικα. H Ζενίτ, εκμεταλλευόμενη ένα θαυμάσιο γκολ του καλύτερου παίκτη της, Αντρέι Αρσάβιν, σ’ ένα ιδανικό χρονικό σημείο (89΄), έγινε η ομάδα που θα «ξεχειμωνιάσει» αγωνιζόμενη στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. To τέρμα του Ρώσου επιθετικού ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη συναρπαστικότητα και τις έντονες συγκινήσεις που κρύβει το ποδόσφαιρο.

Ο Φερνάντο Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα από την αρχή του παιχνιδιού. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Λουέι Τσάνκο, ο οποίος είχε αγωνιστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή μόνο στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ ως αλλαγή και τον Αλεσάντρε Σοάρες σαν κρυφό κυνηγό, πίσω από τους Λυμπερόπουλο, Βενγλίνσκι.

Οι επιλογές του Πορτογάλου, ως προς τους τρεις επιθετικούς, φάνηκαν και στην πράξη επιτυχημένες. H AEK κάθισε από νωρίς στη θέση του οδηγού και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα με την ταχύτητα των Σοάρες, Βενγλίσκι, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τις έξυπνες μπαλιές του Λυμπερόπουλου. Σε μία από αυτές η «Ενωση» έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσοντοφάλσκι (13΄).

Οι παίκτες της Ζενίτ, στη συνέχεια, άρχισαν να ξεθαρρεύουν και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Αρσάβιν (25΄).

Στην επανάληψη οι παίκτες της AEK μπήκαν πιο κεφάτοι στο παιχνίδι και ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. H πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε νωρίς. Στο 47ο λεπτό ο Τσοντοφάλσκι έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Σοάρες έξω από την περιοχή. Οκτώ λεπτά αργότερα σε κόρνερ του Ιβιτς, ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε στο (ακούσιο) χέρι του Χάγκεν και κατέληξε κόρνερ. Στο 57΄ καλή εκτέλεση φάουλ του Ιβιτς από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 71΄ ο Σοάρες τροφοδότησε τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος επιχείρησε ένα γυριστό σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σλοβάκου τερματοφύλακα.

Ο Φερνάντο Σάντος, βλέποντας ότι οι παίκτες του δεν είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, αποφάσισε να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή, βάζοντας τον Ζούλιο Σέζαρ στη θέση του Βενγλίνσκι. Λίγο αργότερα την ενίσχυσε ακόμη περισσότερο με την αλλαγή του Κρασσά αντί του Τσάνκο, ο οποίος δεν δικαιολόγησε την παρουσία του.

Οι αλλαγές ανέβασαν αρκετά ψηλά την ομάδα, με αποτέλεσμα ν’ αρχίζουν να δημιουργούνται διάδρομοι για τους παίκτες της Ζενίτ. Σ’ έναν από αυτούς ο Αρσάβιν με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο βρήκε και στην πλάτη του Αλεξόπουλου, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Σορεντίνο, ο οποίος ήταν ανήμπορος ν’ αντιδράσει. Το γκολ στο 89ο λεπτό ήταν ό,τι χειρότερο για τους παίκτες της AEK, οι οποίοι παραδόθηκαν στην μοίρα τους.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, πάντως, έδωσε τη δική του διάσταση, σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι. «Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. H ζωή συνεχίζεται. Πιστεύω ότι δεν θα είμαστε επηρεασμένοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπαικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Αλεξόπουλος, Τσιρίλο, Μάλμπασα, Κατσουράνης, Τσάνκο (83΄ Κρασσάς), Ιβιτς, Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Βενγλίνσκι (76΄ Σέζαρ).

ΖΕΝΙΤ: Τσοντοφάλσκι, Ραντίμοφ (86΄ Ντενίσοφ), Βιέστιτσα, Χάγκεν, Ανιούκοφ, Σερλ, Γκορσκόφ (90΄ Σουμουλικόσκι), Φλάχμπαρτ (74΄ Σπίβακ), Μάρες, Αρσάβιν, Κερζάκοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή