Προτεραιότητα στην επιστροφή των φιλάθλων

Προτεραιότητα στην επιστροφή των φιλάθλων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανό, κατά τη συνεργασία που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συζητήθηκε συνολικά η πορεία του ελληνικού αθλητισμού και, όπως δήλωσε ο κ. Ορφανός, αξιολογήθηκαν θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της βίας και την οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ. «Αυτή η προσπάθεια», είπε ο κ. Ορφανός, «θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, με στόχο να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα και να προστεθούν ακόμη περισσότεροι».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προθεσμία που έχει θέσει η FIFA και τη διαμάχη που υπάρχει με την ΕΠΟ, ο υφυπουργός είπε ότι ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προωθεί τις διαδικασίες ενημέρωσης της FIFA σχετικά με την αυτονομία του ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας.

Σε άλλη ερώτηση, αν θα αλλάξει ο σχετικός νόμος, ο κ. Ορφανός απάντησε ότι υπάρχει απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που εγκρίνει όλες τις αλλαγές που έγιναν, εκτός από τη δυνατότητα να μην παραπέμπονται τυχόν διαφορές στα ελληνικά δικαστήρια, γιατί, όπως αναφέρεται, κάτι τέτοιο αντίκειται στο άρθρο 20 του Συντάγματος. Αναφερόμενος στη διεκδίκηση από τη χώρα μας του EURO 2012, ο κ. Ορφανός είπε ότι έχει κατατεθεί ένας εξαιρετικός φάκελος και οι πληροφορίες από την ΟΥΕΦΑ είναι θετικές, καθώς και ότι η συνεργασία με την ΕΠΟ είναι καλή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα του πριμ της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενώ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων στο Πάμε Στοίχημα επανέλαβε πως θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη από τις ΗΠΑ, θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. «Δεν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες», σημείωσε ο κ. Ορφανός, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για κανόνες που σήμερα ισχύουν για κάποιους και αύριο για κάποιους άλλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή