«Στη Λιόν για βαθμούς»

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H 22η εκτός έδρας ήττα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ άφησε μια πικρή γεύση. Υπάρχει απογοήτευση όταν μια ομάδα δέχεται το γκολ της ήττας λίγα λεπτά πριν απ’ το «φινάλε». Ουσιαστικά, η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης βγάζει τους Πειραιώτες εκτός τροχιάς πρόκρισης στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός και αν το όνειρο που δεν έζησαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», γίνει πραγματικότητα στο «Ζερλάν», όπου στις 19 Οκτωβρίου θα παίξουν με τη Λιόν στην 3η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου των ομίλων. Δηλαδή, να πάρουν το τρίποντο στη Γαλλία με αντίπαλο την κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του ομίλου τους.

Αν κρατήσουμε το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στη Μαδρίτη, τότε οι Πειραιώτες δικαίως μπορούν να κάνουν όνειρα. Αλλά αν επαναλάβουν τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου, υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν στο «Ζερλάν». O αγώνας με τη Ρεάλ πρέπει να γίνει οδηγός για τον Τροντ Σόλιντ και την ομάδα του στη συνέχεια της διοργάνωσης, για να διορθωθούν κυρίως τα λάθη της αμυντικής λειτουργίας των «ερυθρολεύκων».

Ο Γιάγια Τουρέ, μιλώντας στην «K», υπογράμμισε ότι ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να βελτιωθεί μέσα απ’ τις προπονήσεις, ώστε να μαζέψει βαθμούς στη συνέχεια της διοργάνωσης. Είπε χαρακτηριστικά ο αμυντικός μέσος απ’ την Ακτη Ελεφαντοστού: «Τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα για εμάς. Χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια στη διοργάνωση. Τώρα, θα πρέπει να παίξουμε στη Λυών για βαθμούς. Θα ήταν καλό αν είχαμε πάρει έναν πόντο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». H ομάδα δέχεται γκολ στην αρχή και στο τέλος των ημιχρόνων. Θα πρέπει να δουλέψουμε στις προπονήσεις για να μη χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Ο Γιάγια Τουρέ ρωτήθηκε αν ο Ολυμπιακός έχει πλέον ως στόχο την κατάκτηση της 3η θέσης στον 6ο όμιλο: «Νομίζω πως ναι. Βέβαια, μας αδικεί η 4η θέση. Δεν είναι μία θέση που αξίζει στον Ολυμπιακό. Θα δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις για να πάρουμε βαθμούς στη συνέχεια και να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρό μας και τον κόσμο».    

Χθες το απόγευμα, κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Αθήνα, ο Τροντ Σόλιντ υποστήριξε πως αυτή η ήττα θα πεισμώσει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του: «Αυτό που εγώ κρατώ είναι η εικόνα της ομάδας στο β΄ ημίχρονο. Κοιτάξαμε τη Ρεάλ στα μάτια. Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει αυτή η ήττα και ο τρόπος που ήρθε, στο παιχνίδι με την AEK. Αντίθετα θα μας πεισμώσει». 

Κολακευτικά σχόλια για την απόδοση του Αντώνη Νικοπολίδη φιλοξενούσαν χθες τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Επεισόδιο στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα

Ενταση υπήρξε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά το «φινάλε» του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι συνεργάτες του Σόλιντ έκαναν παρατηρήσεις για την αμυντική λειτουργία με τις… παλιοσειρές της ομάδας να απαντούν ανεβάζοντας τους τόνους. Αλλά ώς εκεί, διότι σε καμία περίπτωση δεν επαναλήφθηκαν τα γεγονότα του «Ριαθόρ», όπου πριν από μερικά χρόνια, οι Ελευθερόπουλος και Μπερμούντες πιάστηκαν στα χέρια. H ένταση και τα νεύρα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν αποτέλεσμα του χρονικού σημείου που δέχθηκε η ομάδα το γκολ της ήττας απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Λογικό μάς φαίνεται. Τώρα, αν υπάρχει γενικότερα δυσφορία από μερίδα των παικτών για τη συμπεριφορά των συνεργατών του κ. Σόλιντ, είναι ένα λεπτό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί άμεσα μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. H ουσία είναι πως οι Πειραιώτες οφείλουν να ηρεμήσουν και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την AEK στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μεταράπηκαν σε ρινγκ τα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όσο και αν επιμένουν ορισμένοι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή