Γυναικείες υποσχέσεις

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποσχέσεις για το μέλλον άφησαν οι εθνικές ομάδες γυναικών και νεανίδων της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίες πήραν μέρος στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Βόλου. Οι αθλήτριες ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στα ατομικά αγωνίσματα, ενώ οι γυναίκες πήγαν πολύ καλά και στο ομαδικό καθώς κατέλαβαν την 9η θέση. Η Στεφανία Μπισμπίκου δεν κατάφερε, εξαιτίας μιας πτώσης, να διακριθεί στη δοκό ισορροπίας και ήρθε 8η. Στις νεάνιδες, την τέταρτη θέση κατέλαβε η Μαρία Παρσαντανιάν στον τελικό του άλματος.

«Ο απολογισμός είναι καλός και για τις γυναίκες και για τις νεάνιδες στα ατομικά. Στο ομαδικό των νεανίδων δεν πήγαμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Στις γυναίκες ποτέ δεν είχαμε καταφέρει να έρθουμε 9οι. Στα ατομικά μπορεί να μην πήραμε μετάλλια αλλά αυτό είναι και θέμα τύχης. Η Μπισμπίκου βρίσκεται πολύ κοντά στα μετάλλια και θα προσπαθήσει γι’ αυτό το φθινόπωρο στο ευρωπαϊκό. Η Παρσαντανιάν είναι μικρή αλλά έχει τα προσόντα για να ξεχωρίσει. Οι Ορφανού και Γρηγοριάδη υπόσχονται πολλά στο μέλλον», μας είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σαλαγάς.

Τα αποτελέσματα στους τελικούς των οργάνων: Αλμα: Αννα Γκρούντκο  (Ρωσία), Ολγα Σερμπάτιχ  (Ουκρανία), Κάτια Αμπελ  (Γερμανία). Ασύμμετροι ζυγοί: Ελίζαμπεθ Τουέντλ (Βρετανία), Γιάνα Σικούλοβα  (Τσεχία), Λένικα ντε Σιμόνε (Ισπανία). Δοκός: Καταλίνα Πόνορ  (Ρουμανία), Λένικα ντε Σιμόνε  (Ισπανία), Μαρίνα Προσκούρινα  (Ουκρανία). Εδαφος: Σάντρα Ιζμπάσα  (Ρουμανία), Βανέσα Φεράρι  (Ιταλία), Καταλίνα Πόνορ  (Ρουμανία).

– Με τους προκριματικούς των ανδρών – εφήβων θα συνεχιστεί αύριο στον Βόλο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής. Σήμερα θα καθοριστεί η τελική σύνθεση με τους Μαρκούση και Ζαχαριάδη να διεκδικούν την πολυπόθητη πέμπτη θέση. Οι αθλητές μας βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ ο Κώστας Μπαρμπάκης κοντεύει να ξεπεράσει το πρόβλημα με τους αστραγάλους του. Στο ομαδικό οι προσδοκίες δεν είναι τόσο υψηλές. Αντίθετα, στο ατομικό εάν οι γυμναστές μας βρεθούν σε καλή ημέρα μπορούν να διεκδικήσουν, τουλάχιστον, δύο μετάλλια. «Ο στόχος μας θα είναι μία θέση γύρω στη 12άδα. Ωστόσο, τα πάντα θα φανούν στον αγώνα, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε από τώρα ασφαλείς εκτιμήσεις για τη δυναμικότητα των υπόλοιπων ομάδων», δήλωσε ο υπεύθυνος των εθνικών ομάδων, Γιώργος Γιουβάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή