Είπε «παρών» το ελληνικό πιγκ πογκ

Είπε «παρών» το ελληνικό πιγκ πογκ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό πιγκ πογκ δεν πέρασε απαρατήρητο στα παγκόσμια ομαδικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών. Με βάση, δε, τα όσα μας είχαν πει οι ομοσπονδιακοί προπονητές, πριν ν’ αναχωρήσουν για τη Γερμανία, οι θέσεις που πήραν οι εθνικές μας ομάδες, ίσως ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους. Οι άνδρες αναδείχθηκαν 11οι στην Α΄ κατηγορία και οι γυναίκες 7ες στη Β΄, δηλαδή 31ες συνολικά.

«Θεωρώ ότι ήταν επιτυχία η κατάληψη της 11ης θέσης, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι, μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, υπήρχαν πολλές δυσκολίες με τα χρήματα. Ούτε σωστή προετοιμασία γινόταν ούτε τα παιδιά πήγαιναν στους αγώνες που έπρεπε και θέλαμε. Οι αθλητές υπερέβαλαν εαυτόν και η επιτυχία οφείλεται μόνο σε αυτούς», μας είπε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Νίκος Κωστόπουλος.

Ευχαριστημένος ήταν και ο συνάδελφός του των γυναικών, Γιώργος Καρύτσας. «Η εμφάνιση των αθλητριών ήταν εξαιρετική. Τ’ αποτελέσματα, ειδικά στον Α΄ γύρο όπου πετύχαμε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Μας έμεινε η πικρή γεύση της ήττας, στις λεπτομέρειες, από τη Σουηδία, που μας στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την άνοδο. Σταθήκαμε άτυχοι στην κλήρωση, διότι η Σουηδία ήταν η μόνη ομάδα που δεν θέλαμε στους προημιτελικούς, επειδή δεν μας βολεύει το αγωνιστικό της στυλ», τόνισε.

Στους τελευταίους αγώνες, οι άνδρες έχασαν 1-3 από την Αυστρία και τη Ρουμανία και νίκησαν 3-2 το Βέλγιο. Ισως «πλήρωσαν» την ήττα από τη Ρωσία (2-3, ενώ νικούσαν 2-0) στον τελευταίο αγώνα του Α΄ γύρου, διότι κατετάγησαν 3οι στον όμιλο και έπαιξαν με 2ο άλλου ομίλου. Διαφορετικά θα ήταν εκείνοι 2οι και στους προημιτελικούς θα συναντούσαν κάποιον τρίτο. Οι γυναίκες ηττήθησαν 2-3 από τη Σουηδία και την Ταϊλάνδη, ενώ επεβλήθησαν με 3-2 του Καναδά.

Τα μετάλλια πήραν: Ανδρες: 1. Κίνα, 2. Ν. Κορέα, 3. Χονγκ Κονγκ και Γερμανία. Γυναίκες: 1. Κίνα, 2. Χονγκ Κονγκ, 3. Λευκορωσία και Ιαπωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή