Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Αγωνία για Ρούνι

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας θα έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει τον τραυματία Γουέιν Ρούνι 24 ώρες πριν από το πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ εναντίον της Παραγουάης. Εκπρόσωπος Τύπου της ΦΙΦΑ επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας ένας παίκτης είναι δυνατόν να αντικατασταθεί δεδομένου ότι στη ΦΙΦΑ θα προσκομιστούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή. O προπονητής της Εθνικής Αγγλίας πρέπει να παρουσιάσει την ομάδα που θα παρατάξει στα γήπεδα της Γερμανίας στις 15 Μαΐου, ενώ πρόκειται να ανακοινώσει μια προσωρινή ομάδα στις 8 Μαΐου. Πάντως, ο Σβεν Γκόραν Ερικσον έχει δηλώσει ότι θα συμπεριλάβει τον Ρούνι στην αποστολή ακόμη και εάν υπάρχουν λίγες πιθανότητες να παίξει. Ομως, ο προπονητής του νεαρού επιθετικού της Εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, προειδοποιεί ότι είναι σχεδόν απίθανο να είναι έτοιμος ο Ρούνι μέχρι τις αρχές Ιουνίου. H Αγγλία δίνει το πρώτο της παιχνίδι στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου στις 10 Ιουνίου. Επιπροσθέτως, η Αγγλία αντιμετωπίζει προβλήματα και με άλλους παίκτες της καθώς και ο Μάικλ Οουεν και ο αμυντικός Λέντλεϊ Κινγκ αναρρώνουν από κάταγμα στο πόδι. O Ασλεϊ Κόουλ και ο Τζον Τέρι, πάντως, αναμένεται να είναι στη διάθεση του Ερικσον, παρόλο που ο πρώτος μόλις επέστρεψε από μακροχρόνια απουσία, ενώ ο σέντερ μπακ της Τσέλσι τραυμάτισε τον αστράγαλό του το Σαββατοκύριακο.

LΕ ΜΟΝDΕ

Νέο ρεκόρ της Λιόν

Μη ούσα ικανοποιημένη από το ότι έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που κερδίζει πέντε συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος, η ομάδα της Λιόν έσπασε και το ρεκόρ των βαθμών που έχει ποτέ κερδίσει ομάδα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος, κατατροπώνοντας τη Σεντ Ετιέν με 4-0 στο Γκερλάντ, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδα, η οποία είχε πετύχει πέρυσι το ρεκόρ των 79 βαθμών σε μια σεζόν, που κατείχαν η Ναντ και η Μονακό, μετρά αυτή τη στιγμή 81 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Εχοντας βάψει τα μαλλιά τους στα χρώματα της ομάδας, οι παίκτες εμφανίστηκαν πολύ σοβαροί και πάλεψαν για να μην αφήσουν να πάει «χαμένο» το παιχνίδι. Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Μπορντό σχεδόν εξασφάλισε τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα την ερχόμενη σεζόν, φέροντας ισοπαλία 2-2 με τη Μανς. Οι παίκτες της Μπορντό εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση και μόνο η Ρεν (5η θέση) θα μπορούσε θεωρητικά να την απειλήσει. Ομως, οι παίκτες της Ρεν θα πρέπει να κερδίσουν τα τρία τελευταία παιχνίδια πετυχαίνοντας σχεδόν 20 γκολ και η Μπορντό να χάσει τους δύο τελευταίους της αγώνες. Πρόκειται δηλαδή για Mission Impossible, ακόμα κι αν οι παράγοντες της Μπορντό παρουσιάστηκαν πολύ προσεχτικοί την περασμένη Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι «η πρόκριση δεν έχει ακόμα κερδηθεί μαθηματικά».

ΜΙRRΟR

Εθνικές βλέψεις

Η αποχώρηση του προπονητή Στιβ Μακλάρεν από τη Μίντλεσμπρο (Μπόρο), για την Εθνική Αγγλίας, είναι θέμα χρόνου. Σημαντικό ρόλο θα παίξει, πάντως, και το «πόσο», καθώς το ποσόν της διακοπής του συμβολαίου με την «Μπόρο» δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη και θα μπορούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Η παραμονή του Μακλάρεν στην «Μπόρο» δεν υπήρξε πάντα αρμονική, καθώς ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Γκίμπσον, είχε ήδη «βυθίσει» την προσπάθεια μεταγραφής του Μακλάρεν πέρυσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η «Μπόρο» είναι μία από τις ομάδες αυτές που καταλαμβάνουν το εκνευριστικό μέσον του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο 44χρονος Μακλάρεν εισπράττει πρόσφατα τις ύβρεις της κερκίδας. Ο Μακλάρεν, όμως, κατάφερε να αποφύγει τις χειρότερες κακοτοπιές του αγγλικού πρωταθλήματος, σε αντίθεση με άλλους πρώην βοηθούς προπονητή της Μάντσεστερ. Εάν ο Μακλάρεν φέρει μάλιστα και την κούπα της UEFA στο στάδιο του Ρίβερσαϊντ, τότε η ιστορία και οι φίλαθλοι της «Μπόρο» θα τον κρίνουν σίγουρα με θετικό τρόπο.

ΒΕRLΙΝΕR ΖΕΙΤUΝG

Ανέτοιμο Βερολίνο

«Ξετυλίγουμε το κόκκινο χαλί για χάρη σας». Με το σλόγκαν αυτό απευθύνεται η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2006 στους διεθνείς θεατές. Ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας ήταν η γενική δοκιμή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Πάντως, μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά. Εξι εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη, πραγματοποιήθηκε η πρόβα τζενεράλε. Ωστόσο, πολλά δεν λειτουργούν και ιδιαίτερα προβληματική αποδείχθηκε η κατάσταση των αποχωρητηρίων, καθώς και οι έλεγχοι στις εισόδους κατά την άφιξη και την αναχώρηση των θεατών. Η κεντρική ιδέα από την αυτοψία στους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πως το Βερολίνο δεν είναι ακόμη έτοιμο. Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στο σύστημα των εισιτηρίων, που «διαβάζονται» ηλεκτρονικά από τα μηχανήματα στις εισόδους, αφού οι προστατευτικές μπάρες δεν κουνήθηκαν ούτε ένα χιλιοστό. Μόνο μία από τις δύο αποβάθρες του υπογείου ήταν έτοιμη στον σταθμό του Ολυμπιακού Σταδίου. Η υποδοχή δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. «Πού να ξέρω εγώ;», ήταν η απάντηση εργαζομένου στο γήπεδο, όταν τον ρωτήσαμε πού βρίσκεται το γραφείο Τύπου. Τέλος, όσον αφορά στις τουαλέτες, το καλύτερο θα ήταν να μη διανέμονται αναψυκτικά στη διάρκεια των αγώνων, με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό των αποχωρητηρίων. Προτού καν σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του ματς, οι ουρές που είχαν σχηματιστεί απ’ έξω ήταν τεράστιες.

ΑS

Θερμαινόμενες κερκίδες

Το στάδιο Φίλιπς της Αϊντχόβεν είναι ένα υπέροχο στάδιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με θερμαινόμενες κερκίδες και αγωνιστικό χώρο, και εντυπωσιακές πολυτελείς λεπτομέρειες. Και η PSV Αϊντχόβεν είναι μια ομάδα με παρουσία σε πολλά αθλήματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ και στην κολύμβηση. Ομως, το φοβερό αυτό γήπεδο έχει χωρητικότητα μόλις 36.500 θέσεων, από τις οποίες πάνω από 1.000 τις θέλει η UEFA, για δημοσιογράφους, χορηγούς, δημόσιες σχέσεις κτλ. Πιθανώς, λοιπόν, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, το γήπεδο δεν επαρκεί για ένα αθλητικό γεγονός του μεγέθους του τελικού του κυπέλλου UEFA. Στο Αϊντχόβεν, το 1944, τα γερμανικά τανκς συγκρούστηκαν με τους Αγγλους και την 101 μοίρα αλεξιπτωτιστών του αμερικανικού στρατού. Ηταν η επιχείρηση «Market Garden», που απαθανατίστηκε από τον Σον Κόνερι και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο «A bridge too far». Για τον τελικό του UEFA, όμως, κανένα Χόλιγουντ δεν μπορεί να δημιουργήσει κερκίδες εκεί που δεν υπάρχουν.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Ο πραγματικός Βιεϊρά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη του καμπιονάτο, η Γιουβέντους ξαναβρήκε τον Πατρίκ Βιεϊρά. Τον πραγματικό Βιεϊρά. Στη Σιένα, ο Γάλλος μέσος ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ξαναβρίσκοντας τον εαυτό του και σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τις 18 Ιανουαρίου. Ο Βιεϊρά σκοράρισε μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα και υπαγόρευσε τους ρυθμούς κίνησης της μπάλας στον μεσαίο χώρο. Ετσι, ο Βιεϊρά επιστρέφει και αποτελεί ένα ακόμη όπλο για τον Καπέλο. Η πρώτη ολόκληρη σεζόν του Βιεϊρά στην Ιταλία είχε αρχίσει καλά, με τρία γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Ομως, στη συνέχεια, οι πόνοι στους προσαγωγούς δεν τον άφησαν να αποδώσει και ο προπονητής συχνά αναγκαζόταν να τον αντικαταστήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή