Ατυχία με Τσολακίδη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για την ελληνική ομάδα ανδρών της ενόργανης γυμναστικής ο τραυματισμός του Βασίλη Τσολακίδη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών (Βόλος). Ο γυμναστής τραυματίστηκε στον αριστερό αγκώνα στην τελευταία προπόνηση πριν από τους σημερινούς αγώνες. Παρ’ όλα αυτά θα πάρει μέρος στο δίζυγο αλλά ενδέχεται να μην αγωνιστεί στα υπόλοιπα όργανα προκειμένου να μην επιβαρυνθεί. «Εστω και με σφιγμένα τα δόντια θ’ αγωνιστούμε», μας είπε ο προπονητής του Αβραάμ Σαπρανίδης. Ετσι, στις ασκήσεις εδάφους θα κληθεί να τον αναπληρώσει ένας εκ των Μάρα και Λιμπανοβνού, ενώ στον πλάγιο ίππο τη θέση του θα πάρει ο Μαρκούσης ή ο Ζαχαριάδης.

Στα… χέρια του Βλάση Μάρα (μονόζυγο) πλέον στηρίζουν οι φίλοι του αθλήματος τις ελπίδες τους για την κατάκτηση μεταλλίου. Αντίθετα, στο ομαδικό εξαιτίας του τραυματισμού του Κώστα Μπαρμπάκη, η χώρα μας δεν ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τη 12η θέση. Οι εκπρόσωποι της χώρας μας αγωνίζονται στον 3ο και τελευταίο προκριματικό όμιλο (18:00 – 21:00). Αρχικά ανά όργανο είχαν δηλωθεί οι: Μονόζυγο: Γιάννης Ζαχαριάδης, Βλάσης Μάρας, Δημήτρης Μαρκούσης. Εδαφος: Γ. Ζαχαριάδης, Δ. Μαρκούσης, Βασίλης Τσολακίδης. Πλάγιος Ιππος: Χρήστος Λιμπανοβνός, Βλ. Μάρας, Β. Τσολακίδης. Κρίκοι: Χρ. Λιμπανοβνός, Βλ. Μάρας, Δ. Μαρκούσης. Αλμα: Χρ. Λιμπανοβνός, Βλ. Μάρας, Δ. Μαρκούσης. Δίζυγο: Χρ. Λιμπανοβνός, Δ. Μαρκούσης, Β. Τσολακίδης. Στους κυριακάτικους τελικούς οργάνων προκρίνονται οι οκτώ αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία.

Με τίποτα λιγότερο από το χρυσό μετάλλιο δεν συμβιβάζεται ο Βλάσης Μάρας, που δεν ξεχνάει τον άδικο αποκλεισμό από τον τελικό των Ολυμπιακών της Αθήνας: «Πάντα κυνηγώ το χρυσό μετάλλιο. Τα υπόλοιπα δεν με νοιάζουν. Οποιαδήποτε θέση στο βάθρο θα είναι επιτυχία, αλλά εγώ θα είμαι ευχαριστημένος μόνο με το χρυσό. Ακόμα κι αν κερδίσω, όμως, ο τίτλος δεν θα καλύπτει την απώλεια του Ολυμπιακού μεταλλίου στην Αθήνα. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να κάνω κάποιες μικρές διορθώσεις στο πρόγραμμά μου στο μονόζυγο. Χρειάζεται να εξοικειωθώ με την μπάρα, επειδή είναι διαφορετική η αίσθηση στο γήπεδο των αγώνων από ό,τι στο προπονητήριο», τόνισε ο αθλητής, το πρόγραμμα του οποίου έχει μια από τις υψηλότερες αρχικές αξίες (16,30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή