Μαύρη σελίδα για Ηρακλή

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» για τον Ηρακλή, που αποχαιρέτισε την Α1 κατηγορία ύστερα από την ήττα (84-65) που γνώρισε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τον συμπολίτη του Αρη και από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού μπάσκετ, στην Α2 κατηγορία. Είχε υποβιβαστεί πριν από 29 χρόνια στη Β΄ Εθνική.

Ο Αρης έδωσε τη «χαριστική βολή» στον «γηραιό» που «πλήρωσε» εφέτος τα συνεχόμενα διοικητικά λάθη των τελευταίων ετών. Η ομάδα που ανέδειξε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Νίκο Χατζηβρέττα, υποβιβάστηκε, γιατί ακόμα και τα χρήματα που εισέπραξε από τις μεταγραφές των τριών διεθνών παικτών, ουδέποτε, στην τελευταία πενταετία, φρόντισε να τα αξιοποιήσει.

Οι γηπεδούχοι είχαν «έννομο» συμφέρον για να νικήσουν τον αντίπαλό τους, αφού διεκδικούσαν την 4η θέση και σε συνδυασμό με την ήττα του Πανελληνίου από την ΑΕΚ, πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά η εξέδρα έκανε υπερβολική «καζούρα» στην… «ημιθανή» ομάδα των φιλοξενουμένων.

Ο Αρης ήταν καλύτερος από τα μέσα του 3ου δεκαλέπτου και εκμεταλλευόμενος την πληρότητά του και την κόπωση των φιλοξενουμένων επικράτησε εύκολα και πλέον ελπίζει ότι από την 4η θέση θα καταφέρει να διεκδικήσει την 3η θέση των πλέι οφ και τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.

ΑΡΗΣ: Καστλ 14 (3), Σιγάλας, Καμπερίδης 9 (3), Μπρούερ 7, Χαριτόπουλος, Ασημακόπουλος, Ουίλκινσον 25 (1), Πάντιους 5 (1), Πέτροβιτς 5 (1), Στακ 11, Γκργκούροβιτς 8.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κινγκ 7 (1), Αθανασιάδης, Παναγιωτόπουλος 2, Γιαννουζάκος 11 (2), Σφέικος 5 (1), Χρήστου 7, Μάγλος 12, Δέδας 14 (2), Ντράζιτς 3, Κούρτοβιτς 4.

– Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ και ο Γυμναστικός ενημερώνονταν για την εξέλιξη του αγώνα Αρη-Ηρακλή και όταν φάνηκε ότι ο Αρης είχε «αγκαλιάσει» τη νίκη, οι δύο ομάδες «έλυσαν τις διαφορές» τους. Ο Γυμναστικός ήταν αδιάφορος, εφόσον ηττήθηκε ο Ηρακλής, ενώ ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, έφτασε στη νίκη (90-88) και κατοχύρωσε την 6η θέση, έναντι της ισόβαθμης ΑΕΚ που παρέμεινε στην 7η θέση.

ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος 8 (2), Μανωλόπουλος 2, Βεργίνης 2, Βασιλειάδης 11, Μακσάντσεφ 5 (1), Ζούγιοβιτς 5 (1), Γκαγκαλούδης 12 (1), Μαυροκεφαλίδης 36 (12ρ), Σίμονς 2, Γεωργίτσης, Χένιακ 2, Ν’Ντιαγέ 5.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ: Γκάρνερ 19 (4), Λεπόγεβιτς 11 (2), Παπανικολόπουλος 15 (3), Παπαχρήστος 2, Κατσαρές, Τσέρανιτς 12, Παυλίδης 1, Αγγελακόπουλος, Πετρόφ 6, Μάσεϊ 18, Τόμας 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή