Πισω απο τις Καμερες

5' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίνει Μπάκε και ο Καραμανλής

Είναι γνωστές οι συλλογικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, αποκάλυψε σε πηγαδάκι ότι ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος με την πρόσληψη του Χανς Μπάκε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού: Δεν μιλήσαμε συλλογικά, κατέληξε.

Νερό στο κρασί

Για να μην οδηγηθεί στην απομόνωση το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει η Πολιτεία και η ΕΠΟ να βάλουν νερό στο κρασί τους για να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσά τους. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι διατεθειμένες να το πράξουν και οι δύο πλευρές. Μπορούν να κάνουν και αλλιώς; Να χρεωθούν δηλαδή τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων (εθνικών και συλλόγων) από κάθε διεθνή διοργάνωση; Οχι βέβαια.

Θα γίνει ο τελικός

Οι απεργίες δεν φοβίζουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση. Ακόμη και αν παραλύσει η χώρα την Τετάρτη, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στο Παγκρήτιο ή στο γραφείο του. Παρεμπιπτόντως, δεν έχει ακούσει ο κ. Γκαγκάτσης τίποτα περί απαγόρευσης των ελληνικών σημαιών στο φιλικό της Εθνικής με την Αυστραλία στη Μελβούρνη, υπό το φόβο επεισοδίων με Σκοπιανούς και Τούρκους.

Χρειάζεται σχεδιασμός

Τον περασμένο Μάρτιο αναρωτιόμαστε για το ποια ρότα θα τραβούσε ο ΠΑΟΚ, με αφορμή το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Γιάννη Γούμενο για τις παλαιές του αμαρτίες στη Χρηματιστηριακή Βορείου Ελλάδος. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δίνουν την απάντηση. Φήμες για υποψήφιους μεγαλομετόχους – επενδυτές, διοίκηση ανύπαρκτη, χρήματα υπό μορφή «τσιμεντοενέσεων», δηλαδή ελάχιστα έως καθόλου, παίκτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης που ετοιμάζουν ή προχωρούν σε προσφυγές (Φουτσίνι) ή δεν εμφανίζονται καθόλου στην ομάδα (Σικαμπάλα). Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στο κύπελλο UEFA. Και αντί να βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση και να σκέφτονται τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, κλαίνε τη μοίρα τους. Οπως, πιθανότατα, θα κλαίμε και εμείς τη δική μας όταν ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία και θα παρακαλάμε τον Θεό να μη μας περάσουν οι Ρωσίες και Ρουμανίες για να μείνουμε με έξι ομάδες στην Ευρώπη…

Τώρα τους… έμαθαν

Τα δύο από τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια κατέληξαν στη Ρωσία. Η Ευρωλίγκα και το Ulebcup. Και στα δύο η ελληνική συμβολή ήταν πασιφανέστατη, από τον Θοδωρή Παπαλουκά στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο στην κάτοχο του τροπαίου του Uleb, Ντιναμό Μόσχας. Τώρα και οι δύο Ελληνες διεθνείς παίκτες έχουν γίνει περιζήτητοι από τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Οι Ρώσοι, όμως, δεν ήταν… βλάκες όταν απέκτησαν τον Παπαλουκά και τον Παπαδόπουλο και τους ανανέωσαν εγκαίρως τα συμβόλαιά τους, πριν φτάσουν και τα δύο τρόπαια στη Μόσχα. Τώρα, μόνο με πώληση «φεύγουν» και μάλλον δεν το «κουνάνε» από τη ρωσική πρωτεύουσα…

Παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ

Κι όμως, το παράδειγμα της ΤΣΣΚΑ που κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο ύστερα από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες σε ισάριθμα φάιναλ φορ και συνολικά μετά 35 ολόκληρα χρόνια, θα πρέπει να το ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός. Οχι, φυσικά να περιμένει 35 χρόνια για να πάρει το τέταρτο ευρωπαϊκό στέμμα του στην Αθήνα, του χρόνου, αλλά να αφήσει κάθε «ίχνος» απογοήτευσης για τον φετινό αποκλεισμό του από την Πράγα. Οι Ρώσοι βρήκαν την ψυχική δύναμη, έκαναν τις αλλαγές τους, άντεξαν την απουσία του τραυματία Αντερσεν και ξεπέρασαν ψυχολογικά τον θάνατο του πνευματικού ηγέτη τους, Αλεξάντερ Γκομέλσκι.

Αλλα λόγια…

– Υπάρχει τελικά προοπτική συγχώνευσης με άλλη ομάδα;

– Ναι, υπάρχει και το λέω απροκάλυπτα.

– Με ποια ομάδα συζητάτε την προοπτική συγχώνευσης;

– Με την Κόρινθο έχουν γίνει συζητήσεις και μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο.

Οσα διαβάσατε είναι απόσπασμα από συνέντευξη του προέδρου του Χαϊδαρίου, Τάσου Χαντζή. Ακολουθεί απόσπασμα από άλλη συνέντευξη του ιδίου:

– Του χρόνου θα χτυπήσετε άνοδο;

– Αν προχωρήσει η συγχώνευση που κοιτάμε να κάνουμε!

– Με ποιον;

– Δεν είναι ώρα ακόμα να πω τίποτα, όσο κι αν επιμείνεις.

Στον ένα δημοσιογράφο, λοιπόν, λέει, στον άλλον δεν λέει. Πού το παράξενο; θα μας πείτε. Στο ότι οι δύο συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα στην ίδια εφημερίδα… Βγάλτε ό,τι συμπέρασμα θέλετε…Ν. Α. Κων.

Γενέθλια η ΜcLaren

Η McLaren θα γιορτάσει την Κυριακή στο Νίρμπουργκρινγκ τις 600 συμμετοχές της σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1. Από το 1966 στο Μονακό, όταν ο Μπρους Μακ Λάρεν, μ’ ένα Ford, εγκατέλειψε την πίστα λόγω προβλήματος στην πίεση λαδιού, η ομάδα έχει κατακτήσει 148 γκραν πρι, 122 pole position και έχει σημειώσει 148 φορές ταχύτερο γύρο. Στη συλλογή της η βρετανική ομάδα έχει 11 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και οκτώ κατασκευαστών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (33 β.), τρεις μπροστά από τη Ferrari και 18 πίσω απ’ τη Renault. Ας ελπίσουμε να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και νούμερα, γιατί οι καιροί είναι πονηροί…

Πισίνα… εκλογική

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και οι υποψήφιοι προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξασφαλίσουν ψήφους. Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υπερτερούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ετσι, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Πειραιά, όπου συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του κολυμβητηρίου της ομάδας. Βέβαια για να προχωρήσει το θέμα πρέπει να γίνουν, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, μελέτες, να εξεταστούν οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, να διαμορφωθεί η τελική πρόταση και μέχρι να γίνουν όλα αυτά, θα έχει… περάσει και η επόμενη τετραετία. Κάποιοι, όμως, από τους φιλάθλους – ψηφοφόρους θα έχουν… τσιμπήσει το δόλωμα.

Βαρέθηκε να μετράει φωτογραφίες του ο κ. Κυριακού

Είπαμε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι. Το αφεντικό που αποφασίζει για τη χρηματοδότηση του περιοδικού είναι, άσχετα αν τα λεφτά δεν είναι δικά του. Ομως, όχι κι έτσι. Πιστεύουμε πως και ο ίδιος θα βαρέθηκε να… μετράει τις φωτογραφίες του, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Ολυμπιακές διαδρομές» που εκδίδει η ΕΟΕ. Ούτε λίγο ούτε πολύ μετρήσαμε στις 34 σελίδες του περιοδικού, έξι (6) φωτογραφίες του κ. Μίνωα Κυριακού. Μάλιστα οι τέσσερις απ’ αυτές στην ίδια σελίδα. Με τον κ. Χε, μέλος της ΔΟΕ. Με τον κ. Λιου Τσι. Με τον πρόεδρο της ANOC, Ράνια και φυσικά -σιγά μην έλειπε- με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Κανείς δεν θα ήθελε να έχει την αγωνία του συντάκτη που αποφασίζει για τις φωτογραφίες. Φαντάζεστε κάποια να μην αρέσει στον κ. Κυριακού;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή