ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ

Εκτός στίβου φέτος η Μιρέλα Μανιάνι

Ολη την αγωνιστική περίοδο του 2006 θα χάσει η ολυμπιονίκης του ακοντισμού Μιρέλα Μανιάνι, που προχθές υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στον αριστερό ώμο. Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου 45 ημέρες. Χθες, όμως, ο Ελβετός γιατρός, που τη χειρούργησε, είπε ότι πρέπει να απόσχει για 3-4 μήνες. Ελαφρά ενόχληση στο παλαιό τραύμα στο πόδι αισθάνθηκε η ολυμπιονίκης του τριπλού Πηγή Δεβετζή και δεν θα προπονηθεί 2-3 ημέρες.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Προβάδισμα ο Φίλιππος

Ο Φίλιππος Βέροιας επικράτησε του Αθηναϊκού με 26-24, στον Βύρωνα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά των πλέι-οφ της Α1 ανδρών. Ετσι, η ομάδα του Νίκου Μάντζου ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας των «λόρδων» και θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στον τελικό, το Σάββατο, στο Φιλίππειο, στο δεύτερο παιχνίδι. Στον άλλο αγώνα της σειράς ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου ΑΣΕ Δούκα νίκησε τον Πανελλήνιο με 25-24, στο ΔΑΪΣ και πήρε πλεονέκτημα. Στην Α1 γυναικών Αναγέννηση και ΑΣΕ Ορμή έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς. H ομάδα της Αρτας νίκησε τη Νέα Ιωνία με 45-28 και της Αχαΐας τις Ελπίδες Δράμας με 35-25. Εξάλλου, στον πρώτο αγώνα για τις θέσεις 5-6, ο Αθηναϊκός νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον Παναθλητικό 32-25 και βρίσκεται κοντά στο να πάρει το εισιτήριο για το Τσάλεντζ Καπ. Για το κύπελλο Ελλάδος ανδρών (13-14/5, Κέρκυρα) η χθεσινή κλήρωση ανέδειξε τα παιχνίδια Πανελλήνιος – ΠΑΟΚ (16.30) και ΓΑΣ Κιλκίς -Αθηναϊκός (18.30).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ

Πρεμιέρα πανελληνίου

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας αρχίζει σήμερα στις 11.00 στο ΟΑΚΑ. Θα δώσουν «το παρών» όλοι οι αθλητές που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Μπορντό πριν από λίγες ημέρες. Ο τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σκρατς (και 2ος στους πόντους πέρυσι) Γιάννης Ταμουρίδης θα τρέξει σε αυτά τα αγωνίσματα και στα 4 χιλιόμετρα ατομικής καταδίωξης. Σήμερα θα διεξαχθούν τα εξής αγωνίσματα: Ατομική καταδίωξη ανδρών, σπριντ ανδρών, ατομική χρονομέτρηση γυναικών, ατομική χρονομέτρηση ανδρών.

ΜΠΕΪΖΜΠΟΛ

Πρωτάθλημα – τραγέλαφος

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στην πρεμιέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος, καταγγέλλει ο Σύλλογος Αθλητών και Φίλων Μπέιζμπολ. Κατ’ αρχάς, αναφέρει ότι ο προπονητής του Σπάρτακου Γλυφάδας, Τομ Μαζαράκης, χρησιμοποιήθηκε ως διαιτητής σε παιχνίδι, ενώ σε επόμενο ήταν προπονητής και σε άλλη ομάδα (Τιτάνες Ολυμπισμού)! Καταγγέλλει, επίσης, ότι η Ομοσπονδία (ΕΦΟΜ) ανέβαλε τους αγώνες της 2ης ημέρας λόγω κακού καιρού, ενώ την ίδια ώρα, σε απόσταση 150 μ., διεξάγονταν παιχνίδια του πρωταθλήματος σόφτμπολ. Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι αυτό έγινε για να μην υποβιβαστεί στη Β΄ εθνική η Ολυμπιάδα Περιστερίου (σωματείο που ελέγχει ο πρόεδρος της ΕΦΟΜ, κ. Μητσιόπουλος), η οποία την πρώτη ημέρα δεν αγωνίστηκε εις ένδειξιν συμπαράστασης προς τις τέσσερις (από τις δέκα της Α΄ εθνικής) ομάδες που απέχουν, διαμαρτυρόμενες για τους επαχθείς οικονομικούς όρους τους οποίους έθεσε η ΕΦΟΜ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Βάσει της προκήρυξης, αν μια ομάδα απόσχει από δύο αγώνες, υποβιβάζεται απ’ ευθείας στη Β΄ εθνική. Κατά τον Σύλλογο, ο κ. Μητσιόπουλος θέλει να κερδίσει χρόνο, ώστε να βρει παίκτες (άσχετους με το άθλημα) για να επανδρώσουν την ομάδα του, ώστε να μην υποβιβασθεί και χάσει και την εγγύηση των 1.500 ευρώ.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Σύσκεψη στον Δήμο Πειραιά

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει το θέμα της κατασκευής του κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο του Πειραιά, υπό την προεδρία του δημάρχου Χρήστου Αγραπίδη, παρουσία του προέδρου του ερασιτεχνικού Ολυμπιακού, Λ. Θεοδωρακάκη, με θέμα την εξεύρεση και παραχώρηση έκτασης του δήμου για την κατασκευή κολυμβητηρίου από τον σύλλογο. Οπως είπε ο κ. Θεοδωρακάκης, υπήρξε ταύτιση απόψεων για τα θέματα.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Προετοιμασία για Μόντενα

Συνεχίζεται η προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων μπιτς βόλεϊ γυναικών, καθώς απομένουν λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν, με το πρώτο τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί (10-14 Μαΐου, στη Μόντενα). Οι Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη / Θάλεια Κουτρουμανίδου θα δώσουν σήμερα φιλικούς αγώνες με τις αδελφές Νίστρομ από τη Φινλανδία, που φιλοξενούνται στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή