Το «όχι» του Αντζα φέρνει Κυργιάκο

Το «όχι» του Αντζα φέρνει Κυργιάκο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευχάριστα νέα που περίμενε ο Ολυμπιακός να ακούσει διά στόματος Παρασκευά Αντζα δεν έφθασαν ποτέ στον Πειραιά. «Αποφάσισα να μείνω στην Ξάνθη. Την απόφασή μου αυτή, όπως είχα ηθική υποχρέωση, την κοινοποίησα πριν από μερικές μέρες, πρώτα απ’ όλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, την κοινοποίησα και στον κ. Χρήστο Πανόπουλο», δήλωσε χθες ο διεθνής άσος της ομάδας της Θράκης. Το «ναυάγιο» στην υπόθεση για το οποίο ήταν λίγο πολύ προετοιμασμένοι οι πρωταθλητές, ανοίγει τον δρόμο για την κάθοδο του Σωτήρη Κυργιάκου απ’ τη Σκωτία και τους Ρέιντζερς στον «αιώνιο» αντίπαλο της πρώην του ομάδας, του Παναθηναϊκού. Αν και υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα οργανωμένων οπαδών των «ερυθρολεύκων» στην προοπτική συνεργασίας με τον Κυργιάκο (λόγω του επεισοδίου που είχε με τον Ζιοβάνι στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το 2004, που ώς ένα βαθμό στοίχισε στον Ολυμπιακό την απώλεια του μοναδικού πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία), πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται απίθανο να χαλάσει… ο γάμος.

Παρεμπιπτόντως, ο Αντζας επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους εξαιτίας των οποίων απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού: «Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που με έκαναν να πάρω τη συγκεκριμένη απόφαση. Πρώτα το γεγονός ότι η Ξάνθη είναι κοντά στην πόλη που θέλουμε να μένουμε και δεύτερον η παρουσία του κ. Χρήστου Πανόπουλου στην Ξάνθη. Αν οποιοσδήποτε από τους δύο αυτούς παράγοντες εξέλιπε, σήμερα θα ήμουν στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα για την οποία θα άφηνα την Ξάνθη. Το οικονομικό δεν χρειάστηκε ποτέ να το συζητήσω με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Στη ζωή μου τα χρήματα παίζουν ένα ρόλο, αλλά όχι το σημαντικότερο. Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που έχει έναν πρόεδρο και άνθρωπο σαν τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη».

Ο Κυργιάκος θα είναι ο ένας από τους δύο στόπερ που θα αγοράσει ο Ολυμπιακός απ’ το εξωτερικό. Ο δεύτερος δεν αποκλείεται να είναι ένα όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση. Στη λίστα των υποψήφιων κεντρικών αμυντικών υπάρχουν πολλοί, ένας απ’ τους οποίους είναι ο Μπρούνο Αλβες, που δεν είναι πάντως σε υψηλή θέση. Ο Πορτογάλος αμυντικός, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, τόνισε χθες στο Sportnet: «Δεν έχω μιλήσει επίσημα με κάποιον από τον Ολυμπιακό. Εάν με θέλουν, όμως τότε έρχομαι. Είμαι επαγγελματίας και θέλω να παίζω, κάτι που δεν γίνεται στην Πόρτο».

– Σήμερα αναμένεται ο Φέλιξ Μπόρχα.Νικοσ Γαβαλασ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή