Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE WASHINGTON ΡΟSΤ

Αγορά των Νάσιοναλς

Ο ιδιοκτήτης μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας της Μπεθίσντα του Μέριλαντ, Θίοντορ Λέρνερ και η οικογένειά του, είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας μπέιζμπολ των Νάσιοναλς της Ουάσιγκτον. Οι λεπτομέρειες της αγοράς, κόστους 450 εκατ. δολαρίων, επρόκειτο να συμφωνηθούν σήμερα, αν και οι διαβεβαιώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας μπέιζμπολ των ΗΠΑ, Μπαντ Ζέλιγκ, για την επιτυχημένη μεταβίβαση, έπεισαν ακόμη και τους πλέον δύσπιστους. Την ώρα λοιπόν, που οι Νάσιοναλς θα επιστρέφουν από περιοδεία πέντε παιχνιδιών στην έδρα τους, θα πρέπει να γνωρίσουν από κοντά και τους νέους ιδιοκτήτες. Με την απόφαση του Ζέλιγκ, όμως, διαφωνούν ορισμένοι από τους δημοτικούς συμβούλους της αμερικανικής πρωτεύουσας, που κατηγορούν τον Λέρνερ, ότι τοποθέτησε πέντε Αφροαμερικανούς στο Δ.Σ. της εταιρείας εκμετάλλευσης της ομάδας, χωρίς αυτοί να έχουν πραγματική ισχύ στη λήψη των αποφάσεων, μόνο και μόνο για να αποφύγει τη νομοθεσία θετικών διακρίσεων. «Ελπίζω η ομοσπονδία μπέιζμπολ να επιλέξει κάποιον ιδιοκτήτη, με τον οποίο η τοπική κοινωνία μπορεί να συμβιώσει. Αν δεν το κάνει, τότε ας είναι έτοιμοι για πολύ μακρύ καλοκαίρι», είπε με απειλητικό τόνο, ο πρώην δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μάριον Μπάρι.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Γαλλικό χόκεϊ

Ο Στεφάν Μπαρέν, αμυντικός της εθνικής Γαλλίας χόκεϊ επί πάγου, έβαλε κάτω για τελευταία φορά το μπαστούνι του την Κυριακή, δηλώνοντας την αποχώρησή του από το άθλημα, σε ηλικία 35 ετών. Ο Μπαρέν αγωνίστηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για 17 συναπτά έτη, ενώ μόλις μία ημέρα νωρίτερα, το περασμένο Σάββατο, είχε τη χαρά να παραστεί στα επίσημα εγκαίνια της γαλλικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου. «Το επίπεδο του παιχνιδιού έχει ανεβεί σημαντικά. Βλέπουμε περισσότερη ταχύτητα, λιγότερη επαφή μεταξύ παικτών, χάρη κυρίως στην αυστηρή τήρηση των κανόνων, που ποινικολογούν το πιάσιμο και τις επιθετικές διεκδικήσεις. Οταν άρχισα στην εθνική, η μισή ομάδα αποτελείτο από Γαλλοκαναδούς. Η ομάδα διαθέτει μόνο δύο παίκτες από το Κεμπέκ σήμερα. Είναι αλήθεια ότι υποβιβαστήκαμε στη δεύτερη κατηγορία των διεθνών ομάδων, αλλά εκεί θα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες διάκρισης, καθώς οι αντίπαλοί μας δεν θα είναι πια τα μεγαθήρια του διεθνούς χόκεϊ», λέει ο συνταξιούχος πλέον, βραχύσωμος αμυντικός.

LΕ ΜΟΝDΕ

Κρεμάει παπούτσια ο Λιζαραζού

Πέντε ημέρες μετά τον φίλο του, Ζινεντίν Ζιντάν, ο Μπισέντε Λιζαραζού ανακοίνωσε και εκείνος ότι πρόκειται να θέσει τέλος στην καριέρα του μετά το πέρας της σεζόν 2005-2006. Ο 36χρονος πλέον πρώην αμυντικός της εθνικής Γαλλίας (97 συμμετοχές), ο οποίος εγκατέλειψε τους τρικολόρ μετά την αποτυχία στον ημιτελικό του Εuro 2004, εξήγησε την απόφασή του, λέγοντας ότι επιθυμεί να «αλλάξει τη ζωή του», έπειτα από 18 χρόνια αφιερωμένα στο ποδόσφαιρο. «Το να πάρει κανείς μια τέτοια απόφαση δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, καθώς πολλά πράγματα μπερδεύονται στο κεφάλι σου», εξήγησε στον δημοσιογράφο του Canal+. «Αποσύρομαι από το ποδόσφαιρο περήφανος για όσα πέτυχα, καθώς είχα μια πολύ λαμπρή καριέρα. Είχα την τύχη να κερδίσω όλους τους τίτλους που μπορεί κανείς να κερδίσει σε αυτό το επάγγελμα. Νιώθω γεμάτος ένταση από τη λήψη αυτής της απόφασης, αλλά συγχρόνως και μια ανακούφιση, και αυτό αποτελεί κομμάτι της ζωής», συμπλήρωσε ο Λιζαραζού. Γεννημένος στο Σεν Ζαν ντε Λουζ, αυτός ο ταχύτατος και μαχητικός αριστερός αμυντικός τσέπης (1.69), ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της Μπορντό, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα. Το 1997, μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μεταπήδησε για μία σεζόν στην Αθλέτικο Μπιλμπάο, πριν υπογράψει συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου, το 1998. Με τους Βαυαρούς κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα διηπειρωτικό Κύπελλο (2001), τέσσερα πρωταθλήματα Γερμανίας (1999, 2000, 2001, 2003), δύο Κύπελλα Γερμανίας (1998, 2003). Επειτα από ένα απογοητευτικό εξάμηνο στη Μαρσέιγ το 2004 επέστρεψε στη Μπάγερν, με την οποία κέρδισε άλλο ένα πρωτάθλημα. Επίσης στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής (1998) και πρωταθλητής Ευρώπης (2000) με την εθνική Γαλλίας.

ΒΒC

Χρειάζεται θαύμα

Ο Γουέιν Ρούνι έχει «περισσότερα από ένα κατάγματα» στο πόδι του και μάλλον πρέπει να συμβεί ένα θαύμα για να προλάβει το μουντιάλ της Γερμανίας, σύμφωνα με τον προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Ερικσον. «Εμαθα την Τρίτη ότι έχει υποστεί περισσότερα από ένα κατάγματα. Θαύματα συμβαίνουν στη ζωή από καιρού εις καιρόν, αλλά πραγματικά δεν ξέρω», δήλωσε ο κ. Ερικσον. Σύμφωνα με τους γιατρούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρούνι θα είναι σε θέση να προπονηθεί σε έξι εβδομάδες, παρ’ όλα αυτά ο Ερικσον είναι αποφασισμένος να συμπεριλάβει τον νεαρό επιθετικό στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας. O Ρούνι έσπασε το πόδι του το περασμένο Σάββατο στον αγώνα εναντίον της Τσέλσι και η πρώτη ακτινογραφία έδειξε μόνο ένα κάταγμα. Ανθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι ο Ρούνι δεν θα χάσει τελικά το Παγκόσμιο κύπελλο. O Ερικσον, πάντως, δηλώνει ότι θα περιμένει τον επιθετικό του μέχρι την τελευταία στιγμή. «Δεν πρόκειται να τον αποκλείσω από την αποστολή μέχρι οι γιατροί να μου πουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Κανείς δεν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο και όλοι ελπίζουν ότι ο Ρούνι θα παίξει κάποια στιγμή στο μουντιάλ».

ΜΙRRΟR

Πόλεμος μεταγραφών

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να εξαπολύσει πόλεμο προσφορών, ύψους 12 εκατ. στερλινών, με την Αρσεναλ για την απόκτηση του μέσου της αγγλικής ομάδας, Σεσκ Φαμπέργκας. Ο 19χρονος Φαμπέργκας βρίσκεται στο στόχαστρο της μαδριλένικης ομάδας, η οποία είναι έτοιμη για όλα για να τον αποκτήσει. Το θέμα προκαλεί άλλον έναν πονοκέφαλο στον προπονητή της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πόλεμο με την Μπαρτσελόνα για να διατηρήσει τον Τιερί Ανρί. Με τους Βραζιλιάνους άσους, Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος, να ετοιμάζουν τις αποσκευές τους από το Μπερναμπέου αυτό το καλοκαίρι, η Ρεάλ είναι έτοιμη για ανοικοδόμηση, που θα αρχίσει με την απόκτηση του Φαμπέργκας. Η Ρεάλ παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις γύρω από το συμβόλαιο του αριστερού οπισθοφύλακα της Αρσεναλ, Ασλεϊ Κόουλ, που ίσως εγκαταλείψει τους κανονιέρηδες αυτό το καλοκαίρι.

DΕR SΡΙΕGΕL

Τρομερό παιδί

Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες του γκολφ θεωρούνται από τους καλύτερα αμειβόμενους παίκτες του κόσμου. Ωστόσο, μία χασούρα ύψους 60 εκατ. δολαρίων είναι ακόμη και για εκείνους μια σημαντική απώλεια. Ρωτήστε τον Τζον Ντέιλι, ο οποίος έχασε στη διάρκεια της καριέρας του 50 ώς 60 εκατ. δολάρια σε αυτόματα μηχανήματα του τζόγου. Σύμφωνα με τη βιογραφία του, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Δευτέρα με τίτλο «Τζον Ντέιλι. Η ζωή μου στα δύσκολα». «Αν δεν σταματήσω να παίζω, θα καταστραφώ εντελώς», γράφει μεταξύ άλλων ο 40χρονος αθλητής. Μόλις το περασμένο φθινόπωρο έφυγε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σαν Φρανσίσκο με το αυτοκίνητό του και οδήγησε μέχρι το Λας Βέγκας, όπου έπαιξε εκτός από το χρηματικό του έπαθλο από τον αγώνα, ήτοι 750.000 δολάρια, συνολικά 1,65 εκατ. δολάρια σε «φρουτάκια», στα οποία το κάθε χτύπημα ανέρχεται σε 5.000 δολάρια. Ο Ντέιλι, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των συχνών μεθυσιών του, θεωρείται το τρομερό παιδί του γκολφ. Το 1995 είχε κερδίσει το British Open, που αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή