Η ΕΠΑΕ φεύγει, τα προβλήματα μένουν

Η ΕΠΑΕ φεύγει, τα προβλήματα μένουν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 27 χρόνια, η ΕΠΑΕ ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής της. Αυτό προέκυψε στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βασίλη Κοντοβαζαινίτη και τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Στράτο και Ρόκκα αντίστοιχα. «Συζητήσαμε με τον κ. Ορφανό θέματα ουσίας που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Επίσης αναζητήσαμε τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΠΑΕ, καθώς και για την ίδρυση του νέου φορέα», τόνισε ο κ. Κοντοβαζαινίτης. Και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσουμε στη σύσταση επιτροπής για την απογραφή των οικονομικών στοιχείων της διοργανώτριας, την οποία θα παραδώσουμε στον υφυπουργό. Επίσης συζητήσαμε και για το θέμα των υπαλλήλων, χωρίς να παρθεί απόφαση για το αν θα γίνουν αλλαγές ή όχι.

Από την πλευρά του, ο κ. Ορφανός τόνισε: «Συζητήσαμε πώς θα κάνουμε μία ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση και με ποιο τρόπο θα έχουμε ταχύτερα αποτελέσματα. Μιλάμε για τη δημιουργία δύο νέων φορέων».  Σχετικά με τα χρέη της ΕΠΑΕ, ύψους 17 εκατ. ευρώ, ο κ. Ορφανός διευκρίνισε: «Περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία και μετά θα κάνουμε και νέα συνάντηση». Οταν ρωτήθηκε πιεστικά εάν θ’ αναλάβει η Πολιτεία τα χρέη σε περίπτωση διάλυσης της διοργανώτριας αρχής, το ενδεχόμενο αυτό το απέκλεισε κατηγορηματικά: «Ποτέ δεν έχει πληρώσει ούτε 1 ευρώ κι ούτε πρόκειται να το κάνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή